Lillehammer kunne vært ribbet før NM-finalene

Stephan Vigier var en av fem Lillehammer-stjerner som kunne mistet NM-finalene på grunn av utløpt arbeidstillatelse, men det løste seg på rekordtid, og trener Sjur Robert Nilsen (til h,) kan disponere alle fem i kampene mot Storhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Stephan Vigier var en av fem Lillehammer-stjerner som kunne mistet NM-finalene på grunn av utløpt arbeidstillatelse, men det løste seg på rekordtid, og trener Sjur Robert Nilsen (til h,) kan disponere alle fem i kampene mot Storhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lillehammer var nær ved å måtte greie seg uten flere av sine største stjerner i NM-finalene i ishockey mot Storhamar på grunn av utløpte arbeidstillatelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Klubbens sportssjef Atle Svendsrud oppdaget 19. mars, dagen før tredje semifinale mot Sparta, at arbeidstillatelsen til de fem nordamerikanerne Joey Benik, Brendan Ellis, Brett Cameron, Stephan Vigier og David Morley var i ferd med å løpe ut.

De har åtte måneders kontrakter som i utgangspunktet løper ut 1. april, og det er den datoen UDI tar utgangspunkt i når utenlandske spillere gis oppholds- og arbeidstillatelse før sesongen.

Svendsrud og styremedlem Nicolai Dolva jobbet natt og dag for å ordne opp.

– Det var bare å legge trøkk på myndighetene for å få løst situasjonen. Saksbehandlingstiden er normalt slik at vi ikke ville fått det til, men vi klarte det, sier Dolva til avisen.

– Det er relativt åpenbart at vi var i en desperat situasjon. Samtidig var det bare vi to som visste om det, og det var blytunge dager.

Lillehammer slo Sparta i fire strake kamper i semifinalen og møter nabo Storhamar i første finale tirsdag 3. april. Det spilles best av sju kamper.

Personvernpolicy