Ett sekunds uoppmerksomhet, og Boasson på 4.-plass i Belgia

Edvald Boasson Hagen var med i det avgjørende femmannsbruddet, men måtte nøye seg med 4.-plass i Dwars door Vlaanderen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Edvald Boasson Hagen var med i det avgjørende femmannsbruddet, men måtte nøye seg med 4.-plass i Dwars door Vlaanderen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et øyeblikks uoppmerksomhet kostet Edvald Boasson Hagen sjansen til å spurte om seier i Dwars door Vlaanderen onsdag. Hjemmefavoritten Yves Lampaert vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen var med i det avgjørende femmannsbruddet og var den klart beste spurteren i tetgruppa som kom inn mot mål i Waregem med trygt forsprang til forfølgerne.

En snau kilometer før mål så Quick-Step-rytter Lampaert sitt snitt til å rykke, og ingen av de andre fire oppfattet faren umiddelbart. Da de skrudde opp tempoet, var det for sent.

Lampaert kunne krysse mållinjen alene med armene i været og vant verdenstourrittet for annet år på rad. Han er fra Izegem, som ligger midt mellom rittets start i Roeselare og mål i Waregem.

– Dette er fantastisk. Jeg følte meg sterk i dag, og dette er et verdenstourritt, så jeg er veldig glad, sa Lampaert ifølge cyclingnews.com.

Skuffet

Boasson været sin første seier for sesongen, men Dimension Data-rytteren krysset skuffet mål som fjerdemann.

Ved å være med helt til slutt viste han likevel styrke før søndagens Ronde van Vlaanderen.

Mike Teunissen (Sunweb) ble nummer to og Sep Vanmarcke (Cannondale) nummer tre i et ritt som var ekstra krevende på grunn av flere brusteinspartier og tidvis kraftig regnvær som gjorde veien glatt.

– Det var ille, men det var likt for alle. Jeg frøs veldig under rittet, men heldigvis var jeg hele tiden med i de riktige bruddene, sa Vanmarcke ifølge cyclingnews.com.

Hektet av

Amund Grøndahl Jansen (LottoNL) og Sven Erik Bystrøm (UAE) ble nummer 30 og 32. De kom inn med en stor gruppe 2.42 minutter etter vinneren.

Alexander Kristoff ble hektet av tidligere i rittet da feltet sprakk opp etter en velt. Han kom til mål nesten sju minutter etter vinneren.

Hele sju nordmann stilte til start. August Jensen ble nummer 50, Kristoff 76 og Kristoffer Halvorsen nummer 112. Truls Korseth brøt.

I kvinnenes utgave av rittet vant nederlandske Ellen van Dijk etter et solobrudd. Susanne Andersen vant spurten i hovedfeltet 1.47 minutt bak vinneren og ble nummer ni.

Personvernpolicy