Spania valset over Argentina uten Messi

Spania-kaptein Sergio Ramos kysser Iscos høyre sko etter en av Iscos tre scoringer i 6-1-seieren over Argentina. Foto: Paul White / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra tribuneplass måtte Lionel Messi se at hans Argentina ble knust 6-1 av Spania i en privatlandskamp tirsdag. Isco scoret hattrick for spanjolene.

I tillegg til Messi manglet Argentina også Manchester City-spiss Sergio Agüero da Spania nok en gang viste at de er blant de ypperste favorittene til å gå til topps i sommerens VM i Russland.

– Vi er veldig fornøyde med å slå finalistene fra sist VM – et lag med en fantastisk historie, sa Spania-sjef Julen Lopetegui.

– Men det har ikke noe å si for dette VM. Vi starter med null poeng (i gruppespillet), la han til.

Klappet sammen

Diego Costa satte inn 1-0 allerede etter tolv minutter på hjemmebanen til Atlético Madrid. Isco scoret sitt første for kvelden etter 27 minutter, mens Nicolás Otamendi reduserte for argentinerne drøyt ti minutter senere.

Isco og Thiago scoret hvert sitt mål før det var spilt ti minutter etter sidebytte. Iago Aspas, som leverte to målgivende pasninger etter sitt innhopp i pausen, fikk også en scoring. Isco fikk fullbyrdet sitt hattrick og fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Må lære

For argentinerne var det tangering av landets største tap noensinne. Landslagssjef Jorge Sampaoli innrømmer at Argentina har en stor jobb foran seg før VM.

– Vi må lære av dette. Slike ting som dette kan ikke skje i VM. Spania ga oss en kilevink, men vi må fortsette å jobbe. Dette er ikke et vanlig resultat. Jeg blir nødt til å analysere kampen godt, sa Sampaoli og la til:

– Vi hadde ikke forventet å møte en slik slagkraft i dag.

Lionel Messi har ikke spilt de to siste kampene for Argentina. Barcelonas superstjerne har slitt med lårproblemer. Det var et håp om at han skulle rekke Spania-oppgjøret, men Sampaoli tok ingen sjanser med sin aller viktigste spiller.