Italia straffet England i sluttminuttene

Jamie Vardy scoret Englands mål i 1-1-kampen mot Italia tirsdag. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

England så ut til å gå mot seier i privatlandskampen mot Italia tirsdag, men et straffespark i sluttminuttene ga utligning til 1–1.

Leicester-spissen Jamie Vardy sendte England i ledelsen midt i første omgang og virket lenge å bli matchvinner. Tre minutter før full tid forårsaket imidlertid England-midtstopper James Tarkowski straffespark, og fra krittmerket var Lorenzo Insigne sikkerheten selv.

– Jeg er glad det er en stund til VM ennå, sa Englands landslagssjef Gareth Southgate, som ikke var enig i straffesparket Italia fikk på tampen.

– Det er en sånn avgjørelse du kan diskutere dagen lang, sa han.

Italia fikk kampens første sjanse da Ciro Immobile headet ballen over det engelske målet fra god posisjon. Deretter sørget Vardy for 1–0 etter å ha blitt framspilt av Manchester Uniteds Jesse Lingard.

Italias keeper Gianluigi Donnarumma, som voktet målet i stedet for veteranen Gianluigi Buffon, var sjanseløs på scoringen.

– Med tanke på de sjansene vi skapte i første omgang, hadde vi fortjent bedre. Men i annen omgang var Italia gode, så alt i alt var det et rettferdig resultat, sa målscorer Vardy.

Straffesparket i sluttminuttene kom som følge av at Federico Chiesa gikk i bakken i duell med nevnte Tarkowski. Dommeren tok i bruk videodømmingsverktøyet VAR for å se nærmere på situasjonen, og endte opp med å blåse straffe.

Dermed måtte England nøye seg med uavgjort fem dager etter at Nederland ble slått 1–0 i Amsterdam.