Åpen for alle - alltid

Hareide: – Vi ser skarpere ut enn i fjor

Åge Hareide måtte nøye seg med 0-0 mot Chile tirsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix
Åge Hareide måtte nøye seg med 0-0 mot Chile tirsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det danske fotballandslaget måtte nøye seg med 0-0 mot Chile tirsdag, men beholder sin status som ubeseiret siden oktober 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Privatlandskampen i Aalborg ble den 13. strake kampen der mannskapet til Åge Hareide kunne gå av banen uten å ha tapt. Det er solid statistikk.

– Vi er bedre enn på samme tidspunkt i fjor. Vi er bedre som lag, og vi er bedre offensivt og defensivt. Hvis vi ikke hadde gjort så mange endringer i lagoppstillingen fra kamp til kamp, ville vi vært enda bedre, sa nordmannen etter tirsdagens kamp.

Han var fornøyd med utbyttet.

– Vi møtte sannsynligvis det beste laget vi har møtt på de to årene jeg har vært landslagssjef. Ut fra det er jeg godt fornøyd med både offensiven og defensiven, sa Hareide.

Danskene hadde sjanser nok til å sprekke nullen i det som var den siste kampen før landslagssjef Hareide skal ta ut troppen til sommerens VM-sluttspill i Russland.

Sørlig Italia-proffen Andreas Cornelius kom til flere gode sjanser, men effektiviteten var ikke god nok. Et kvarter før full tid hamret Ajax-veteranen Lasse Schöne ballen i stolpen på et frispark.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid før kampstart ble det for øvrig opplyst at måltyven Nicolai Jørgensen likevel ikke skulle starte kampen for Danmark. Dermed fikk Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner sin andre mulighet fra start under Åge Hareide.

RBK-profilen klarte ikke sette sitt preg på kampen.

Manchester United-spiller Alexis Sánchez var et uromoment for det danske forsvaret, men Chile slet likevel med å spille seg til klare sjanser.