Bendtner: – Må jobbe knallhardt for å komme med i VM-troppen

Nicklas Bendtner er ikke garantert plass i Åge Hareides landslagstropp. Foto: Henning Bagger/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix
Nicklas Bendtner er ikke garantert plass i Åge Hareides landslagstropp. Foto: Henning Bagger/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nicklas Bendtner er den mest meritterte landslagsspilleren i Danmarks tropp. Likevel innrømmer Rosenborg-spilleren at han må jobbe knallhardt for VM-billett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Åge Hareide har uttalt at han vil ta ut to mann til hver av de tre offensive plassene. I den aktuelle troppen må han se bort fra det skadde stortalentet Kasper Dolberg, men Hareide har likevel sju angripere med seg til samlingen i mars.

Landslagssjefen har også forklart at han vil ha offensive spillere med forskjellige spisskompetanser, siden Danmarks tre gruppemotstandere i VM har hver sin spillestil.

Eksperter har tatt til orde for at Bendtner, Martin Braithwaite og Viktor Fischer kjemper om to VM-billetter.

Merittert

Av spillerne som for øyeblikket er på landslagssamling i Danmark før landskampen mot Chile tirsdag har Bendtner flest landskamper. Spissen har 80 kamper med flagget på brystet etter å ha vært et sikkert navn på dommerkortet i ti år, men er ikke garantert plass før VM-uttaket.

– Jeg har av forskjellige årsaker vært ute av laget, og akkurat nå er det en gruppe på 13–14 mann som fungerer veldig bra, sa Bendtner.

– Det må man ha respekt for. Derfor må alle vi andre arbeide knallhardt for å komme med i VM-troppen, la han til.

Viktig å prestere på klubblaget

Åge Hareide har lagt opp til at flere skal få sjansen underveis i tirsdagens kamp mot Chile, men en god prestasjon i Aalborg er ikke nødvendigvis nok for å sikre plass i VM-troppen.

– Selvfølgelig noterer vi oss hvordan de gjorde det mot Panama (1-0-seier torsdag) og mot Chile, men prestasjonene på klubblaget i de kommende måneder er vel så viktig for meg, sa Hareide.

– Det er viktig at spillerne presterer stabilt og ikke pådrar seg småskader. Det holder ikke å være småskadd eller sliten når vi skal være samlet i minst én måned, fortsatte han.

14. mai skal Hareide navngi 30 spillere i en bruttotropp til VM. Senest 4. juni skal listen med spillere være kortet ned til 23 som setter seg på flyet til Russland.

Personvernpolicy