Den hittil største kolonnen med sivile og opprørere forlater Øst-Ghouta

100 busser med over 6.700 personer forlater et område i Øst-Ghouta kontrollert av opprørsgruppen Faylaq al-Rahman. Her fra en tidligere evakuering. Foto: SANA / AP / NTB scanpix.
100 busser med over 6.700 personer forlater et område i Øst-Ghouta kontrollert av opprørsgruppen Faylaq al-Rahman. Her fra en tidligere evakuering. Foto: SANA / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

6.700 mennesker er i ferd med å bli evakuert fra Øst-Ghouta utenfor Syrias hovedstad Damaskus, ifølge det syriske statlige nyhetsbyrået SANA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået betegner det som den største evakueringen av sivile og opprørere fra området hittil.

Ifølge Sana har 100 busser med 6.749 personer forlatt et område i Øst-Ghouta kontrollert av Faylaq al-Rahman. En firedel av personene skal være opprørere.

Faylaq al-Rahman, som antas å bestå av rundt 3.000 krigere, kontrollerer flere småbyer i Øst-Ghouta, men har inngått en avtale med Russland om evakuering av sivile fra disse områdene.

Fredag opplyste opprørsgruppen at den har inngått en avtale med Syrias president Bashar al-Assads støttespiller Russland om våpenhvile og evakuering av syke og sårede mennesker ut av småbyen Arbin. Samtidig skal det fraktes nødhjelp inn til området.