Landslagskapteinen: – Helt annen stemning i gruppa nå

Stefan Johansen i duell med Kamer Qaka under landskampen mot Albania mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Stefan Johansen i duell med Kamer Qaka under landskampen mot Albania mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landslagskaptein Stefan Johansen er inne i en seiersstim med klubblaget. Nå værer han også en med landslaget, og det gjør noe med humøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Å vinne fotballkamper gjør godt. Det gir selvtillit, og det er en helt annen stemning i gruppa enn det har vært tidligere, sa han til NTB etter 1-0-seieren over Albania.

Ikke bare var det Norges første borteseier mot en «ordentlig» motstander på 12 kamper, landslaget har på fire dager vunnet like mange mars-landskamper som på de 13 foregående årene til sammen.

– Det var fullt fortjent, men vi burde drept kampen mye tidligere. Albania er et godt lag, men i dag var vi mye bedre. Vi var bunnsolide defensivt. Det eneste vi må jobbe litt med er defensiv dødball. Det må vi stramme opp litt, sa han.

Albania skapte store sjanser på sine to første hjørnespark.

– Det var også det eneste de skapte. Det var litt det samme mot Australia, som fikk målet sitt på hjørnespark. Vi må jobbe med det, og det vet vi alle, men akkurat nå bryr jeg meg ikke så mye om det, sa Johansen.

Forskjell

Det har vært mye snakk om Lars Lagerbäcks dom over landslagsspillerne som labradorer eller «snille gutter». Mandag ble det glefset mot albanske ankler straks de rørte ballen.

– Det var forskjell fra tidligere kamper. Vi har alltid ligget i riktige posisjoner, men ikke vært i nærheten av aggressive nok. Nå går vi inn for å vinne ballen. Jeg tror ikke verken Australia eller Albania har synes det var artig å prøve å spille opp bakfra, sa 27-åringen.

– Jeg vet selv at det er frustrerende når man blir presset så hardt.

Ved siden av defensiv dødball var effektiviteten eneste ankepunkt mot Norge i øsregnet i Elbasan.

– Vi har hentet to seirer. Nå reiser vi hjem til klubbene, og så retter vi etter hvert blikket mot de to kampene på forsommeren. Vi skal stille sterkt når Nations League starter i høst, sa han.

Formlag

Fredag venter bortekamp mot Norwich for Fulham-spilleren som jager opprykk til Premier League. London-klubben er ubeseiret i serien siden midten av desember. 12 seirer og fire uavgjorte er fasit siden da, og laget har i den perioden slått alle de andre lagene i topp seks.

Nå har også landslaget en seiersrekke på to kamper, og for første gang på lenge er det grunn til å glede seg til neste utgave av FIFA-rankingen.

– Jeg vet ikke hvor mye spillerne bryr seg om det. Det er et felles mål at vi skal klatre, men jeg tenker mer på hvordan vi skal klatre. Det handler om å vinne fotballkamper. Det er det som gir en god følelse, sa Johansen til NTB.

– Men så er det litt automatikk i det: Gjør man gode prestasjoner så fører det også til at man klatrer.

Personvernpolicy