Åpen for alle - alltid

Vårt Land: Rødt over sperregrensa på ny måling

Rødt-leder Bjørnar Moxnes i diskusjon med statsminister Erna Solberg (H) i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag i forrige uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Rødt-leder Bjørnar Moxnes i diskusjon med statsminister Erna Solberg (H) i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag i forrige uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødt får 4 prosents oppslutning på en fersk måling for Vårt Land. Avisen mener partiet får «klekkelig betalt» etter mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødts oppslutning øker med 0,9 prosentpoeng sammenlignet med Vårt Lands måling fra februar til 4 prosent og ville gitt partiet sju mandater på Stortinget dersom det var et valgresultat. Målingen er gjort av Norstat i perioden 20.–24. mars, altså etter at Listhaug gikk av. Det var Rødt som fremmet mistillitsforslaget som tvang fram avgjørelsen.

– Det virker som om folk setter pris på jobben vi gjør og merker at selv én representant gjør en forskjell, sier Røds stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes til avisen.

Han setter også oppslutningen i sammenheng med motstand mot EUs energibyrå Acer og arbeidet for å stramme inn på reglene for innleie av arbeidskraft.

Styrket KrF på vippen

Rødt ville fått sju mandater med en oppslutningen lik målingen – men vil likevel ikke klare å sikre rødgrønt flertall.

De to blokkene er jevnstore på målingen – 81 mandater til regjeringspartiene og 80 til de rødgrønne – og er begge være avhengig av KrF for å få flertall. Partiet går fram 0,3 prosentpoeng og ville fått 4,8 prosent av stemmene og åtte mandater hvis målingen var valgresultat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre ned 3,5 prosentpoeng

Høyre faller kraftig – hele 3,5 prosentpoeng til 25,3 prosent fra februarmålingen – og representerer den eneste bevegelsen på målingen som går utover feilmarginen på mellom 1 og 3,1 prosentpoeng. Regjeringspartner Frp trekker høyresiden i motsatt retning, med en framgang på 2,5 prosentpoeng til 15,4 prosent.

For Aps del er det kun snakk om små endringer på målingen, med en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng til 24,3 prosent fra februar. Sp får 11 prosent (+0,2), SVs 6,6 prosent (+0,6), Venstre 4,3 (0,8), MDG 2,3 (-1) og «Andre» 1,9 (-0,6).