Turistforeningen: Kontroll på mageviruset som herjer i påskefjellet

Litlos turisthytte er blant stedene som har vært rammet. Foto: Torfinn Evensen / DNT / NTB scanpix
Litlos turisthytte er blant stedene som har vært rammet. Foto: Torfinn Evensen / DNT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til tross for flere nye tilfeller av magesjau mandag, mener Turistforeningen at norovirusets herjinger i påskefjellet snart over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 27 personer ble syke på seks av foreningens hytter på Hardangervidda lørdag og søndag. Mandag var det meldt om to nye tilfeller. I tillegg har to personer på private hytter hatt omgangssyke i samme periode, etter det DNT kjenner til.

Men mandag melder foreningen at situasjonen mest sannsynlig er under kontroll. Magesykdommen rammet folk på hyttene Litlos, Sandhaug, Rauhelleren, Kalhovd, Krækkja og Stigstuv.

Vask hendene!

Grundig klorvask av hyttene som er rammet av viruset, og konsekvent håndhygiene – vask deg med såpe og vann etter hvert toalettbesøk – skal sørge for at ikke flere påsketurister blir smittet.

– Vi opplever at vi har kontroll på situasjonen. Hyttene gjør alt de kan ved å informere, oppfordre til håndvask og nedvask med Klorin på berørte soverom, fellesrom og toalett, sier Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

Trolig omgangssyke

DNT mener å ha brakt på det rene at det verken er vannet eller maten på hyttene som er smittekilden. Helsepersonell har gått gjennom symptomene på dem som er hentet ut, som tyder på at det har vært omgangssyke.

– Dette er smitte som folk tar med seg hjemmefra, og det har vært mye magevirus rundt omkring den siste tiden. Vi kommer til å holde hyttene åpne, og at vi følger Folkehelseinstituttets råd, ser ut til å gi god effekt, sier Wikborg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden