Meny

Frisk Asker legger inn protest etter videodramatikk

Frisk Askers Vinny Saponari (t.v.) og Henrik Ødegaard er misfornøyd etter at hoveddommer Tor Olav Johnsen har annullerte et mål i fjerde periode under den femte semifinalen i NM Sluttspillet i ishockey mellom Storhamar og Frisk Asker fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Frisk Asker trodde de hadde forlenget NM-semifinaleserien mot Storhamar med overtidsscoring, men dommerne annullerte målet. Nå legger Frisk inn protest.

Det bekrefter den tapende semifinalisten på sin hjemmeside natt til lørdag.

Frisk Asker hadde kniven på strupen i den femte semifinalen mot serievinner Storhamar, men ordnet forlengning med et sent 2-2-mål. I fjerde periode fikk også TJ Foster høre nettsus, men etter å ha sett situasjonen på video valgte dommerne å annullere scoringen. De mente Foster brukte hansken til å styre pucken i mål.

– Vi synes avgjørelsen er helt feil, og hvis dommerne skal bruke video så skal de kunne motbevise den avgjørelsen som er tatt på isen. Og med mindre de sitter på andre tv-bilder enn det vi har sett, så mener vi at avgjørelsen som sagt er helt feil og ser på det som en skandale, sier leder i Frisk Askers sportskomité, Nicolay Sørensen, til eget nettsted.

Etter å ha entret isen igjen var det Storhamar som fikk det avgjørende målet. Storhamar gikk dermed videre til NM-finale mot Lillehammer, mens Frisk Asker må ta ferie.

– Det er trist at dommerne skal gå inn og avgjøre en semifinale på den måten, avsluttet Sørensen.

Norges Ishockeyforbund har ikke kommentert protesten.

(©NTB)

Populært