Torres scoret to i Atléticos storseier i Moskva

Fernando Torres gjorde to mål da Atlético Madrid kjørte over Lokomotiv Moskva med 5-1 på bortebane i europaligaen torsdag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix
Fernando Torres gjorde to mål da Atlético Madrid kjørte over Lokomotiv Moskva med 5-1 på bortebane i europaligaen torsdag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spissveteranen Fernando Torres gjorde to av Atletico Madrids mål i 5-1-seieren borte mot Lokomotiv Moskva i torsdagens åttedelsfinale i europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanske hovedstadsklubben hadde allerede en fot i kvartfinalen før oppgjøret. Forrige uke vant Atlético 3-0 i egen storstue.

Antoine Griezmann startet på benken, men Diego Simeone stilte likevel et slagkraftig lag i Moskva. Torres fikk blant annet sjansen. Den tidligere Liverpool- og Chelsea-spissen har ikke ofte vært i Atléticos startoppstilling denne sesongen.

Torres takket for tilliten ved å gjøre sine to første mål i en europeisk klubbturnering på over ett år. Han la på til 3-1 fra straffemerket etter 65 minutter, og ikke lenge etterpå gjorde spissen 4-1 med en iskald avslutning.

Tidligere i kampen hadde Angel Correa gitt Atlético Madrid ledelsen etter litt over et kvarters spill. Fire minutter senere utlignet Maciej Rybus, men skuddet fra 25 meter ble bare et trøstemål for Lokomotiv Moskva. Åttedelsfinalen var for lengst avgjort.

Det stoppet ikke gjestene fra å vise scoringsglede i den russiske hovedstaden. To minutter etter pause gjorde Saúl 2-1 med et lavt skudd.

Etter scoringene til Torres ville også Griezmann være med på målfesten. Franskmannen, som entret banen som innbytter etter en time, la på til 5-1 i det 85. minutt.

Dermed gikk Atlético Madrid videre med 8-1 sammenlagt. Simeones lag seiler opp som kanskje den største favoritten til å vinne europaligaen. Atlético vant turneringen i 2010 og 2012.

Mancinis lag ute

Europaligafinalen spilles på Lyons hjemmebane 16. mai. Den franske klubben hadde en drøm om å ta seg dit, men rotet seg helt bort i returkampen mot CSKA Moskva. Lyon vant 1-0 i Russland, men røk ut på bortemålsregelen med torsdagens 2-3-tap i egen storstue.

Zenit St. Petersburg vant Rosenborgs gruppe i europaligaen i høst. Torsdag måtte Roberto Mancinis menn se drømmen om kvartfinalespill briste i hjemmemøtet med tyske Leipzig. De russiske vertene klarte bare 1-1, og dermed ble det 2-3-tap sammenlagt.

Jean-Kévin Augustin ga Leipzig ledelsen etter 22 minutter, mens Sebastian Driussi utlignet for Zenit like før pause. Hjemmelaget hadde en hel omgang på seg til å presse fram en scoring som ville gitt ekstraomganger, men lyktes ikke.

Stopp ble det også for Athletic Bilbao. Baskerne røk klart ut mot Marseille over to kamper. De franske gjestene vant 2-1 i Spania og 5-2 sammenlagt.

Athletics tunge kveld ble enda surere da veteranspissen Aritz Aduriz ble utvist kvarteret før slutt.

Rettet opp inntrykket

Lazio klarte bare 2-2 hjemme mot Dinamo Kiev forrige uke, men torsdag slo italienerne tilbake med en sterk 2-0-seier i Ukraina. Lucas Leiva og Stefan de Vrij scoret målene som sikret 4-2-seier sammenlagt.

Marek Bakos ga Viktoria Plzen håpet tilbake med sine to scoringer mot Sporting Lisboa. Med 2-0 tvang det tsjekkiske hjemmelaget fram ekstraomganger, men avansementet røk da Rodrigo Battaglia gjorde 1-2-reduseringen for de portugisiske gjestene.

Sammenlagt gikk Sporting videre med 3-2-seier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden