Meny

Halep først til kvartfinale i Indian Wells

Verdensener Simona Halep beseiret kinesiske Wang Qiang tirsdag og ble første spiller som tok seg til kvartfinale i storturneringen i Indian Wells.

Rumeneren er en av bare to tidligere turneringsvinnere som henger med i Indian Wells. Hun har vunnet 17 av sine 18 kamper denne sesongen og har vunnet titler i både single og double i Shenzhen i Kina.

Halep trengte bare 76 minutter på centercourten for å slå sin treningspartner Wang 7-5, 6-1. Hun brøt motstanderens serve hele sju ganger.

– Jeg er fornøyd med spillet mitt. Jeg gjorde ikke mange feil, og jeg dominerte mer enn i mine tidligere kamper, sa Halep.

I kvartfinalen møter hun useedede Petra Martic fra Kroatia, som slo tsjekkiske Marketa Vondrousova 6-3, 7-6 (7-4).

Halep varmet opp til turneringen i California ved å sparre med Wang.

– Jeg visste hva jeg hadde i vente, for hun slo meg da vi trente for bare noen dager siden, sa hun.

Halep og danske Caroline Wozniacki har byttet på å toppe WTA-rankingen i år. Wozniacki gikk til topps med seier over Halep i finalen i Australian Open, men Halep tok tilbake førsteplassen rett før turneringen i Indian Wells.

Halep vant turneringen i 2015 og Wozniacki i 2011.

Dansken møter Darja Kasatkina natt til onsdag norsk tid.

For det 16-årige amerikanske supertalentet Amanda Anisimova ble det stopp tirsdag, etter at hun tidligere slo ut den dobbelte Wimbledon-mesteren Petra Kvitova. Anisimova ble slått av en annen tsjekker, 5.-seedede Karolina Plisková, som vant 6-1, 7-6 (7-2).

(©NTB)

Populært