Dzeko sendte Roma til kvartfinale

Edin Dzeko feirer med lagkameratene etter å ha scoret målet som sendte Roma til kvartfinale i mesterligaen. Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB scanpix
Edin Dzeko feirer med lagkameratene etter å ha scoret målet som sendte Roma til kvartfinale i mesterligaen. Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Edin Dzeko lurte Sjakhtar Donetsks offsidefelle og scoret målet som sendte Roma til kvartfinale i mesterligaen for første gang på ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet ble det eneste i tirsdagens returkamp, som ble skjemmet av stygge scener like etter at gjestenes Ivan Ordets ble utvist i det 79. minutt. Det oppsto håndgemeng mellom spillerne og ble delt ut flere slag.

Gjestene fra Ukraina hadde 2-1-ledelse å gå på fra den første kampen og kjempet hardt for å forsvare den på Stadio Olimpico. Roma kom knapt til en sjanse i første omgang.

Ukrainerne opererte en dristig offsidefelle som flere ganger hårfint lurte Roma-spillerne på feil side før gjennombruddspasningene ble slått, men i det 52. minutt gikk det galt.

Kevin Strootman fikk ballen ved midtstreken og slo sin stikker i akkurat rett øyeblikk. Ordets ødela offsidelinja, og Dzeko fikk løpe alene gjennom. Bosnieren viste fram måljegeregenskapene da han med én berøring ved hjørnet av 16-meteren lurte ballen forbi gjestenes møtende keeper Andrej Pjatov.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet var alt Roma trengte for å ta seg videre på bortemålsregelen.

Holdt nullen

Allison Becker har ennå ikke sluppet inn mål på hjemmebane i mesterligaen denne sesongen, og brasilianeren holdt liv i den statistikken uten veldig store problemer tirsdag.

– Vi visste at ett mål kunne være nok, så vi fikk ikke panikk selv om tiden gikk. Vi var tålmodige, scoret målet vi trengte og forsvarte ledelsen sammen, sa Dzeko.

31-åringen, som har fire mål og tre assist i mesterligasesongen, sto for brorparten av Romas muligheter i kampen. Han hadde skudd på mål allerede etter 22 sekunder, men den avslutningen var for veik til å lure Pjatov.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var for øvrig den eneste avslutningen mellom stengene noen av lagene presterte før Dzekos ledermål.

Dzeko herjet

I det 62. minutt var Dzeko veldig nær å doble ledelsen da han på pasning fra Radja Nainggolan skrudde ballen langt utenfor keepers rekkevidde, men så vidt utenfor stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg trodde den skulle gå inn, men det holdt med ett mål i dag, sa han.

Det var også Dzeko som var gjennom da Ordets i det 78. minutt så seg nødt til å rive ham ned. Det røde kortet var udiskutabelt.

Rett etter lynte det til mellom flere av spillerne etter at Facundo Ferreyra dyttet en ballgutt over reklameskiltet. Det ble delt ut flere slag, men dommer Alberto Undiano nøyde seg med ett gult kort til Ferreyra da han kunne trengt en hel kortstokk.

Sjakhtar yppet seg for første gang framover i sluttminuttene, men kan ikke klage på at det ble mesterligaexit i en kamp der laget ikke maktet en avslutning på mål.

– Det er ingen vits i å snakke om hvorvidt det var rettferdig. Vi gjorde en feil, og den kostet oss et mål. Jeg er stolt av mine spillere, som hadde 60 prosent ballbesittelse selv om vi spilte med ti mann mot slutten, sa Sjakhtar-trener Paulo Fonseca ifølge uefa.com.