Nesten to av tre innvandrere i jobb

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To av tre innvandrere, 65 prosent, var sysselsatt i fjerde kvartal i fjor. I befolkningen ellers i samme alder var andelen 77,7 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant innvandrere fra Norden var andelen sysselsatte på 79,3 prosent. For folk fra EØS-landene både i vest og i øst lå andelen like under 74 prosent.

Innvandrere fra Asia har en sysselsetting på 56,1 prosent, mens innvandrere fra Afrika har lavest andel i arbeid med 48,6 prosent.

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå , som nå måler sysselsettingen i aldersgruppen 20 til 66 år. Tidligere har SSB benyttet aldersintervallet 15 til 74 år.

Blant innvandrere i alt hadde menn en sysselsettingsandel på 68,6 prosent og kvinner 61 prosent, en forskjell på 7,6 prosentpoeng. Tilsvarende differanse i befolkningen ellers var 3,1 prosentpoeng, menn: 79,2 og kvinner: 76,1 prosent.

Kjønnsforskjellene er størst blant innvandrere fra Pakistan, Afghanistan, Somalia og Tyrkia. Innvandrere fra blant annet Bosnia-Hercegovina, Iran, Myanmar og Serbia har kjønnsforskjeller omtrent på nivå med hele befolkningen.

Som «sysselsatt» regner Statistisk sentralbyrå «personer som utførte inntektsgivende arbeid av minst én times varighet» i uken som måles. Også folk som er sykmeldt, permittert, på sysselsettingstiltak og i førstegangstjeneste regnes som sysselsatte. Tallene sier ikke noe om fordelingen mellom heltids- og deltidsarbeid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden