Meny

USAs forsvarsminister på uanmeldt besøk i Afghanistan

USAs forsvarsminister Jim Mattis har ankommet Afghanistan på et uanmeldt besøk. Foto: Oman News Agency via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USAs forsvarsminister Jim Mattis har ankommet Afghanistan. Besøket er uanmeldt og kommer på et tidspunkt der USA ønsker samtaler med Taliban.

Mattis skal mandag møte general John Nicholson, den øverste lederen for de amerikanske styrkene i Afghanistan, og den afghanske presidenten Ashraf Ghani. Besøket kommer på et tidspunkt der USA sender nye ressurser til Afghanistan grunnet trusselen fra Taliban.

USA mener at opprørsgruppa fortsatt utgjør en stor sikkerhetstrussel i de regjeringskontrollerte områdene, og ba i forrige uke Taliban om å vurdere fredssamtaler med Ghani. Afghanistans president har lovet Taliban anerkjennelse som politisk parti om talibanerne går med på å forhandle om fred.

– Det er ikke snakk om overgivelse, men en verdig prosess for å skape et politisk rammeverk, sa Alice Wells ved det amerikanske utenriksdepartementet i forrige uke.

(©NTB)

Populært