Lorentzen tror Pedersen slår kraftig tilbake 

Sverre Lunde Pedersen falt fra gullet i allround-VM i Nederland søndag. Foto: Peter Dejong/AP/NTB scanpix
Sverre Lunde Pedersen falt fra gullet i allround-VM i Nederland søndag. Foto: Peter Dejong/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håvard Lorentzen fikk vondt av å se Sverre Lunde Pedersen falle fra gullet i allround-VM, men er sikker på at landslagskollegaen reiser seg etter skuffelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverre Lunde Pedersen trengte bare å komme seg greit gjennom 10.000-meteren for å bli Norges første verdensmester i allround siden Johann Olav Koss i 1994. Men så var det nettopp det å holde seg på beina. Etter 6800 meter i Amsterdam hektet 25-åringen, falt og skled inn i sikkerhetsputene. Han kom seg opp, men måtte se gullet glippe til nederlandske Patrick Roest.

Håvard Lorentzen, gullvinner på 500 meter i OL og sammenlagt i sprint-VM nylig, fulgte løpet spent.

– Jeg ble sjokkert da Sverre falt. Det var bare fall eller vekslingsfeil som kunne frata ham gullet. Brutalt, sier Lorentzen til NTB.

Vondt

– Man så på uttrykket hans hvordan han hadde det. Det var vondt, legger 25-åringen til.

– Hvordan tror du Pedersen vil reise seg fra skuffelsen?

– Han reiste seg på en måte med en gang. Han kom seg opp og gikk videre. Det holdt til sølv. Helt vanvittig, svarer Lorentzen.

– Jeg tror Sverre slår tilbake i verdenscupavslutningen nå til helgen. Han er nok veldig revansjlysten. Og han får nok VM-gullet sitt til slutt, legger bergenseren til.

Selv jakter Lorentzen på sammenlagtseieren i verdenscupen. Avgjørelsen faller i hviterussiske Minsk til helgen. Lorentzen leder med 45 poeng på russiske Denis Juskov.

– Jeg er hundre prosent frisk etter sykdomsproblemene den siste tiden. Jeg har en god magefølelse før helgen, sier Lorentzen.

Snart ferie

– Sesongslutt nærmer seg. Hva skal du gjøre etter helgen?

– Jeg skal gå sprint-NM helgen etter Minsk. Så blir det litt ferie. Jeg skal blant annet besøke besteforeldrene mine i Nord-Norge, beretter Lorentzen.

Men han hviler ikke lenge.

– Jeg kommer meg nok rimelig kjapt tilbake på treningssykkelen før vi (landslaget) samles igjen i mai, sier Lorentzen.

– Kommer det til å bli noen endringer i opplegget neste sesong, tror du?

– Det blir kanskje litt mindre reising. Men opplegget de to siste årene har fungert veldig bra for min del, sier bergenseren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden