Mexico: Viktig pågripelse etter antatt studentmassakre

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanske myndigheter sier de har pågrepet en mann som spilte en «avgjørende rolle» i forsvinningen, og den antatte massakren, av 43 studenter i 2014. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den pågrepne mannen navngis som Erick Uriel «N», og er medlem av narkokartellet Guerreros Unidos. Han skal være en av fem mistenkte med en dusør på opp mot 620.000 kroner.

– Etterforskningen har identifisert ham som en av dem som spilte en avgjørende rolle i studentenes forsvinning i byen Iguala, sier Alfredo Higuera, som jobber for påtalemyndigheten, på en pressekonferanse mandag. Han opplyste at Uriel «N» hadde direkte kontakt med studentene.

Det uoppklarte mysteriet rundt de 43 studentene, som forsvant 26. september 2014, har forblitt et åpent sår i Mexico. Den siste sikre observasjonen av studentene var da de ble angrepet av politiet i Iguala, etter å ha kapret flere busser for å kjøre til en demonstrasjon.

Tidligere har påtalemyndigheten hevdet at politiet overleverte lærerstudentene til drapsmenn fra Guerreros Unidos, som drepte dem, brente likene og dumpet restene i en elv. Det er kun funnet levninger etter én av studentene.

En uavhengig gransking fra Den latinamerikanske menneskerettighetskommisjonen har imidlertid avvist myndighetenes versjon av hendelsesforløpet.

Hittil er over 100 mennesker arrestert i forbindelse med saken, blant dem en rekke politifolk, bandemedlemmer og borgermesteren i byen og hans kone.