Meny

Ungdomspartiene vil ha mer til forebyggende helsetiltak

Ungdomspartiene har gått sammen om et opprop om økt satsing på forebyggende helsetiltak for å få ned kostnadene.

Sammen med Norsk Friluftsliv kommer ungdomspartiene med sin oppfordring samme dag som regjeringen holder budsjettkonferanse og dermed begynner på arbeidet med neste års statsbudsjett, skriver Dagsavisen.

– Det er et paradoks at verdens rikeste og lykkeligste land også har verdens sykeste befolkning. Selv om det kan koste noe penger å få til mer fysisk aktivitet, vil det være billigere enn å måtte fikse på en rygg eller gjennomføre en fedmeoperasjon i voksen alder. Forebygging er billigere enn behandling, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark sier det er viktig å se på tiltak som kan føre til en friskere befolkning som kan stå lenger i arbeid.

– Det kan skje på mange måter ved å vri litt ressurser fra reparasjon til forebygging. Et bedre lavterskeltilbud innen psykisk helse, kan være ett tiltak. Det bør også lønne seg å spise sunn mat som frukt og grønt i stedet for usunn mat som kjøtt.

Ifølge generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv, har Vista Analyse anslått at forebyggende innsats kan gi 80 milliarder kroner i samfunnsøkonomisk gevinst. I 2016 var de norske helseutgiftene på 325,6 milliarder.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært