Ingebrigtsen mener værforholdene gjorde det vanskelig

Kristoffer Zachariassen (til venstre) ble matchvinner med sin 1-0-scoring da Sarpsborg 08 slo Rosenborg 1-0 i Eliteserien søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Kristoffer Zachariassen (til venstre) ble matchvinner med sin 1-0-scoring da Sarpsborg 08 slo Rosenborg 1-0 i Eliteserien søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En god Kristoffer Zachariassen ble matchvinner da Sarpsborg påførte Rosenborg lagets første serietap allerede i første serierunde med 1-0 hjemme søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarpsborgs midtbanespiller la ned utallige kilometer i løpet av kampen, og fikk sin belønning da han stupheadet ballen i mål etter 69 minutter.

Hjemmelaget kombinerte fint ute til venstre før ballen ble slått inn til Patrick Mortensen. Han headet mot mål, og André Hansen måtte gi retur. Der ventet Zachariassen, som stupheadet ballen i nettmaskene til 1-0 under vanskelige spilleforhold i Sarpsborg som følge av snøfallet.

– Jeg synes vi vant fortjent, og vi er vanskelige å bryte ned. Vi var ikke veldig fintspillende, men vi jobbet hardt gjennom hele kampen og fikk som fortjent, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.

Han er full av lovord om matchvinner Zachariassen.

– Han er drivende god, og opererer nesten for to spillere. Han går aldri tom, så hva det maskineriet er bygget av vet jeg ikke.

Tok tapet med fatning

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er ikke nevneverdig bekymret til tross for tap i seriepremieren. Han mente femmila i Kollen kunne blitt avsluttet på den snødekte kunstgressmatta i Sarpsborg.

– Vi har kontroll stort sett det meste av kampen. Når føret og været er som det er, så blir det litt første målet vinner. Vi er ikke så fryktelig misfornøyd. At vi ikke drar herfra med poeng er vel mest uflaks, oppsummerte han til pressen og utdypet baneforholdene overfor NTB.

– Jeg tror vi blir bedre allerede neste helg om værforholdene blir noenlunde. Været har aldri noe å si for utfallet av kampen, men det gjør det vanskelig å spille fotball, både for Rosenborg og Sarpsborg. Vi har bra kontroll på Sarpsborg, men de får noen kontringer og er store og tunge på dødball.

Like før scoringen hadde RBK to store muligheter til å ta ledelsen. Først fikk Jacob Rasmussen sjansen da han var igjen i feltet etter en corner. Innlegget fra Pål André Helland fant pannebrasken til dansken, men headingen gikk i stolpen og ut.

Noen minutter senere var det Samuel Adegbenros tur. Et nytt Helland-innlegg fant pannebrasken til en lagkamerat, men Adegbenros hodestøt forsvant like utenfor stolpen.

Nære Tamm-scoring

Begge lag hadde muligheten til å ta ledelsen før hvilen. Joonas Tamm debuterte for vertene og kunne fått en real drømmedebut da han var nær å gi laget ledelsen etter tre minutter, men headingen gikk like utenfor i duell med André Hansen.

Anders Konradsen var frampå med et skuddforsøk fra returrommet etter 44 minutter, men hans avslutning gikk utenfor. Kun minuttet etter satte Zachariassen ballen i tverrliggeren, men 24-åringen fikk sin revansj da han ble matchvinner.

Rosenborg er sett på som den store gullfavoritten i Eliteserien, men laget fikk en tung seriestart med tap allerede i første serierunde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden