Fisker fikk sjelden hai i garnet i Oslofjorden

Artikkelen fortsetter under annonsen

En fisker håpet han hadde fått en kveite i garnet, men gjorde store øyne da han dro opp en kamtannhai utenfor Nesodden i Oslofjorden fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg så først noe stort og hvitt under overflaten og håpet det var en kveite. Da jeg så at det var noe annet, tenkte jeg at det var en brugde, forteller fiskeren Fred-Harald Bratli til NRK.

Det viste seg imidlertid at det dreide seg om en sjelden kamtannhai, en haiart som kan bli opp til 5,5 meter lang, men som er ufarlig for mennesker. Kamtannhaien er trolig aldri tidligere blitt observert i Indre Oslofjord, sier marinbiolog Fredrik Myhre som jobber som seniorrådgiver i WWF og leder organisasjonen Hjelp Havets Haier.

– Kamtannhaien er en mystisk fisk som vi vet lite om fordi den oppholder seg mesteparten av livet sitt på dypt vann, gjerne mellom 180 og 1100 meter under vannoverflaten, sier Myhre.

– Den var levende og fin, så det var bare å løsne den fra masken i garnet, og slippe den ut. Men det er jo moro å ha sett den da, sier Bratli som lever av å fiske i Oslofjorden.