Putin har ingen planer om å endre grunnloven

Alt tyder på at Russlands president Vladimir Putin vil bli gjenvalgt for seks nye år 18. mars, men i 2024 er det definitivt over, forsikrer han i et intervju Foto: AP / NTB scanpix
Alt tyder på at Russlands president Vladimir Putin vil bli gjenvalgt for seks nye år 18. mars, men i 2024 er det definitivt over, forsikrer han i et intervju Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin, som etter alt å dømme blir gjenvalgt for seks nye år, har ingen planer om å bli sittende ut over neste periode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen grunnlovsendring som kan åpne for at presidenter blir sittende på livstid, slik Kina har vedtatt, er ikke på trappene i Russland, forsikrer Putin.

– Jeg har aldri endret grunnloven, og jeg har ingen planer om å gjøre det heller, sier han i et intervju med NBC.

Aktuelt: Her snakker Putin om å forgifte fiender

Putin: Kunne ikke brydd meg mindre om innblanding i USA-valg

Putin og sju andre klare for presidentvalget

Den russiske grunnloven slår fast at presidenter bare kan sitte i to sammenhengende perioder. Putin var president fra 2000 til 2009, men tok da en pause og var statsminister fram til 2012. Da ble han på nytt valgt til president.

De første presidentperioden nærmer seg nå slutten, men det er ventet at Putin blir gjenvalgt for seks nye år 18. mars. Ved forrige valg fikk han 63,6 prosent av stemmene.

I 2024 er tiden som president imidlertid over, forsikrer Putin, som medgir at han i mange år har grublet over hvem som bør bli hans etterfølger.

– Det skader ikke å tenke på det, men når alt kommer til alt er det det russiske folk som skal avgjøre dette, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden