Masseslagsmål på danskebåten – sju nordmenn fikk ikke være med tilbake

Slagsmålet skjedde på en av ferjene til Fjord Line som trafikkerer mellom Stavanger og Hirtshals. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Slagsmålet skjedde på en av ferjene til Fjord Line som trafikkerer mellom Stavanger og Hirtshals. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utdrikningslaget på danskebåten gikk over styr. Etter masseslagsmål på ferja mellom Stavanger og Hirtshals fikk sju nordmenn ikke være med tilbake til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slagsmålet skjedde natt til lørdag med mange svært berusede personer involvert, melder danske TV 2 Nord.

Personalet om bord greide å få kontroll på de involverte, og dansk politi ble varslet.

– Slagsmålet skjedde i norsk farvann, og det var kun nordmenn om bord, så det er Norges ansvar. Flere av dem vil bli siktet for vold, sier vaktsjef Poul Badsberg hos politiet på Nordjylland til TV 2 Nord.

I arresten

Skipet gikk fra Stavanger fredag kveld. Om bord var et utdrikningslag på 35 personer.

– I løpet av reisen blir det dårlig stemning i denne gruppa. Det ledet til håndgemeng. Sju av dem var veldig aktive. De ble tatt hånd om av sikkerhetspersonell og satt i arresten, som finnes på alle skipene, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line til NTB.

Da skipet ankom Hirtshals klokka 8 lørdag morgen som planlagt, var dansk politi tilkalt, men da hadde situasjonen roet seg ned.

Fikk ikke bli med

De sju nordmennene ble imidlertid satt av på kaia i Hirtshals i Danmark og fikk ikke være med båten tilbake til Langesund i Norge.

– De må finne seg en annen reisemåte hjem. Hos oss er de ikke velkomne, sier Ternblom.

Det var 590 passasjerer om bord. Ifølge konsernsjefen holdt utdrikningslaget seg for seg selv. Andre passasjerer skal derfor ikke ha merket så mye til uroen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden