Skullerud fortsatt irritert etter medaljeglipp – hentet spissen som ødela festen

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud har hentet inn Mos før seriestarten i Eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud har hentet inn Mos før seriestarten i Eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Strømsgodset rigger seg for sommersalg av stjernene Eirik Ulland Andersen og Bassel Jradi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammenserne seiler opp som en av Rosenborgs tøffeste konkurrenter i Eliteserien. Skal SIF lykkes, må Andersen og Jradi følge opp en magisk høst i den mørkeblå drakta

– De kan sikkert forsvinne til sommeren dersom de leverer som de gjorde i høst. De var så toneangivende utover høsten, men det ligger en stor utfordring der. Nå må de reprodusere, og det er ikke gitt at de gjør det, men jeg tror de kan gjøre det. Vi får se om vi kan få dem opp på sitt beste, og da tenker jeg ikke på når de forsvinner, sier Skullerud til NTB.

Andersen vartet opp med 11 mål og fem målgivende pasninger i fjor. Jradi sto for ti mål og sju assist.

– Vi vet hva som kan skje, og har bygget troppen for å kunne erstatte dem. Selger vi noen, har vi erstattere klare, sier Skullerud.

Strømsgodset vant åtte strake kamper i fjor høst, men tapte i serieavslutningen borte mot Aalesund. 3-4-tapet knuste håpet om bronsemedalje. Mustafa Abdellaoue scoret tre ganger for AaFK, som til tross for tre poeng rykket ned til 1. divisjon. Det var ikke Mos interessert i.

Over 20 Mos-mål?

Skullerud har hentet spissen som ødela medaljedrømmen i fjor høst.

– I Mos får jeg en spiss som er annerledes enn Marcus (Pedersen). Han er mer bakromspiss og mer bevegelig i den fasen av spillet. Vi får en god målscorer og fantastisk fyr som har stor arbeidskapasitet. Jeg er veldig glad for å ha sikret meg Mos. Han er en supergutt å ha i gruppa.

Abdellaoue scoret 16 mål i 2017-sesongen, men det var ikke nok til å unngå nedrykk med AaFK.

– Da bør han vel score over 20 for dere?

– Det kommer helt an på. Han kan godt klare det, men han har også større konkurranse om en plass på laget. Vi får se hvor mange mål blir, sier Skullerud.

Fjorårssesongen var fylt av kontraster for den tidligere Molde-treneren. Strømsgodset var ikke til å kjenne igjen i vårsesongen. Så løsnet det voldsomt utover høsten. Nå snakker folk om at drammenserne er en outsider i gullkampen.

– Jeg opplever at det er ambisjoner i Godset, som det har vært i mange år. Jeg merker at det er forventninger til oss. Det skal vi være glade for. Da har vi gjort noe riktig, og så er det opp til oss selv å svare på forventningspresset, sier Skullerud vel vitende om at SIF var beste hjemmelag i fjorårets eliteserie.

– Jeg synes også vi ser bra. Vi starter med et mer solid fundament enn i fjor. Jeg forstår hvorfor det blir sånn (forventninger).

RBK-jakt

– Kan dere utfordre RBK allerede i år?

– Slikt går ikke jeg rundt og tenker på. Rosenborg er fortsatt et godt stykke foran alle andre. Det blir veldig tøft. Det er ikke der fokuset mitt ligger.

– Hvor ligger det?

– Det ligger på at vi igjen skal være blant de 4-6 beste lagene i Norge. Det er en ambisjon og forventning vi har og skal følge opp igjen.

– Irriterer du deg fortsatt over at medaljen glapp i Ålesund?

– Det var bare noen marginer unna. Det handlet bare om noen få minutter for å kunne hente hjem en medalje. Det er jævlig irriterende, sier Skullerud.

Marcus Pedersen ga SIF ledelsen 3-2 etter 88 minutter. Så snudde Abdellaoue kampen til Aalesund-seier med to mål inn i overtiden.

I tillegg til Mos har Herman Stengel kommet fra Vålerenga.

– Jeg skal ikke spenne buen for høyt, men jeg tror Herman blir en veldig god spiller for oss. Han kan styre opp angrepsspillet vårt. Han er kreativ, ser og spiller framover og jeg forventer at han skal være nest sist og sist på mange mål, akkurat slik han gjorde det for VIF i fjor, sier Skullerud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden