Idrettspresidenten utelukker norsk OL i 2026

Idrettspresident Tom Tvedt (t.v.) på tribunen under ishockeykampen mellom Norge og Slovenia i Gangneung Hockey Centre under vinter-OL i Pyeongchang i februar. Tvedt mener 2026 er for tidlig for et nytt OL i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Idrettspresident Tom Tvedt (t.v.) på tribunen under ishockeykampen mellom Norge og Slovenia i Gangneung Hockey Centre under vinter-OL i Pyeongchang i februar. Tvedt mener 2026 er for tidlig for et nytt OL i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettspresident Tom Tvedt er positiv til OL-forslaget fra Lillehammer, men mener 2026 er for tidlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kunngjorde Lillehammer planer for en ny OL-søknad, 24 år etter den gedigne folkefesten i 1994. Ambisjonen er å sikre seg vinterlekene allerede i 2026 eller fire år senere.

Tom Tvedt, som nå befinner seg i Pyeongchang der Paralympics startet fredag, legger ikke skjul på at han ønsker å få OL og Paralympics til Norge. Men 2026 er for tidlig, sier han til Aftenposten. Han sikter til erfaringene fra Tromsøs initiativ om å få arrangere vinterlekene i år, og Oslos mislykkede søknad inn mot 2022.

– Det har kostet oss mye, sier Tvedt.

– Klok av skade har idrettsstyret sagt «2026, det går ikke». Vi må lære av den prosessen. Jeg mener personlig at vi skal arrangere OL en gang i fremtiden, men det må gjøres på en ordentlig måte, sier idrettspresidenten.

Tidligere IOC-president Gerhard Heiberg har overfor VG beskrevet tidspresset som «synd» og mener konkurransen om å få arrangere vinterlekene i 2030 vil være større enn kampen om 2026-lekene.