Reinkinds lag satt opp på to kamper samme dag

Harald Reinkind og Rhein-Neckar Löwen er satt opp til å spille to kamper i løpet av noen få timer 24. mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Harald Reinkind og Rhein-Neckar Löwen er satt opp til å spille to kamper i løpet av noen få timer 24. mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tyske håndballklubben Rhein-Neckar Löwen får det travelt 24. mars. Da skal Harald Reinkinds lag spille i Bundesliga og i mesterligaen i løpet av noen timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 16 skal den tyske serielederen møte polske Kielce på bortebane i den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale. Samme dag klokken 18.10 spiller Rhein-Neckar Löwen mot Kiel i et toppoppgjør i den tyske ligaen.

Den spesielle situasjonen har oppstått etter at Det europeiske håndballforbundet (EHF) valgte å plassere mesterligakampen på samme dag som Reinkinds lag møter Kiel.

– Terminkaoset i håndball har nådd et nytt, trist høydepunkt, konstaterer Rhein-Neckar Löwen i en lang artikkel lagt ut på klubbens nettsted.

Sender 2.-laget

I tråd med TV-avtalen i tysk Bundesliga blir oppgjøret mot Kiel sendt på ARD og Sky. Det er en avtale «løvene» har tenkt å overholde. Topplaget har hjemlig liga som førsteprioritet.

– Etter dette kan vi ikke gjøre annet enn å sende annetlaget vårt til Polen. Konsekvensen er at det ikke blir en sportslig fair konkurranse i åttedelsfinalen mellom Kielce og Rhein-Neckar Löwen. Det vil spesielt skade konkurransen og omdømmet til Champions League, sier Löwen-direktør Jennifer Kettemann.

EHF har vært i dialog med den tyske klubben om hvordan man kan unngå at kampene faller på samme dag. Det europeiske håndballforbundet har foreslått at Rhein-Neckar Löwen gir fra seg hjemmebanefordelen i returkampen i mesterligaen.

Nekter

Det sier Reinkinds lag blankt nei til.

– Vi har gjennom 14 kamper i gruppespillet kjempet oss til en utslagssituasjon med hjemmebane i returkampen i åttedelsfinalen. Vi vil ikke gi avkall på den fordelen, og vi planlegger å spille returen mot Kielce 1. april i vår egen hall, sier Kettemann.

Det er ikke første gang Rhein-Neckar Löwen er rammet av terminlistekaos. 11. november i fjor spilte klubben borte mot Leipzig i Bundesliga, og omtrent 24 timer senere var det ny bortekamp mot Barcelona i mesterligaen.

Reinkind og co. klarte å slå Leipzig og plukke med seg poeng etter uavgjort i Barcelona.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden