Reinkinds lag satt opp på to kamper samme dag

Harald Reinkind og Rhein-Neckar Löwen er satt opp til å spille to kamper i løpet av noen få timer 24. mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Harald Reinkind og Rhein-Neckar Löwen er satt opp til å spille to kamper i løpet av noen få timer 24. mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske håndballklubben Rhein-Neckar Löwen får det travelt 24. mars. Da skal Harald Reinkinds lag spille i Bundesliga og i mesterligaen i løpet av noen timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 16 skal den tyske serielederen møte polske Kielce på bortebane i den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale. Samme dag klokken 18.10 spiller Rhein-Neckar Löwen mot Kiel i et toppoppgjør i den tyske ligaen.

Den spesielle situasjonen har oppstått etter at Det europeiske håndballforbundet (EHF) valgte å plassere mesterligakampen på samme dag som Reinkinds lag møter Kiel.

– Terminkaoset i håndball har nådd et nytt, trist høydepunkt, konstaterer Rhein-Neckar Löwen i en lang artikkel lagt ut på klubbens nettsted.

Sender 2.-laget

I tråd med TV-avtalen i tysk Bundesliga blir oppgjøret mot Kiel sendt på ARD og Sky. Det er en avtale «løvene» har tenkt å overholde. Topplaget har hjemlig liga som førsteprioritet.

– Etter dette kan vi ikke gjøre annet enn å sende annetlaget vårt til Polen. Konsekvensen er at det ikke blir en sportslig fair konkurranse i åttedelsfinalen mellom Kielce og Rhein-Neckar Löwen. Det vil spesielt skade konkurransen og omdømmet til Champions League, sier Löwen-direktør Jennifer Kettemann.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

EHF har vært i dialog med den tyske klubben om hvordan man kan unngå at kampene faller på samme dag. Det europeiske håndballforbundet har foreslått at Rhein-Neckar Löwen gir fra seg hjemmebanefordelen i returkampen i mesterligaen.

Nekter

Det sier Reinkinds lag blankt nei til.

– Vi har gjennom 14 kamper i gruppespillet kjempet oss til en utslagssituasjon med hjemmebane i returkampen i åttedelsfinalen. Vi vil ikke gi avkall på den fordelen, og vi planlegger å spille returen mot Kielce 1. april i vår egen hall, sier Kettemann.

Det er ikke første gang Rhein-Neckar Löwen er rammet av terminlistekaos. 11. november i fjor spilte klubben borte mot Leipzig i Bundesliga, og omtrent 24 timer senere var det ny bortekamp mot Barcelona i mesterligaen.

Reinkind og co. klarte å slå Leipzig og plukke med seg poeng etter uavgjort i Barcelona.