Kronprinsesse Mette-Marit fremmet norsk likestillingskampanje i New York

Kronprinsesse Mette-Marit talte torsdag på Innovasjon Norges arrangement i New York anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit talte torsdag på Innovasjon Norges arrangement i New York anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit holdt åpningstalen da Innovasjon Norge på kvinnedagen arrangerte en konferanse i New York med tema finansiell inkludering av kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet med arrangementet var å synliggjøre hvordan ny teknologi kan bidra til å sikre finansiell inkludering og økonomisk selvstendighet for kvinner, og hvordan man kan få flere til å investere i kvinnelige gründere.

Under åpningstalen hadde kronprinsessen på seg en t-skjorte med skriften «Girl, you got this!». Skjorta er designet av håndballspiller Nora Mørk for Tise og er en del av en kampanje med en bærekraftig kleskolleksjon som skal fremme og spre bevissthet rundt likestilling. Overskuddet fra denne kolleksjonen går til FNs kamp mot vold mot kvinner og barn.

En rekke andre norske kvinnelige kjendiser er med og fronter denne kampanjen, som popartisten Astrid S., skuespiller Ulrikke Falch, bloggeren Kristin Gjelsvik og skuespiller, programleder og forfatter Jenny Skavlan.

Hver av kvinnene har fått sitt eget uttrykk på T-skjortene sine.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden