Meny

Rettssaken mot drapstiltalte Peter Madsen starter

Se video: Aktor og forsvarer ble møtt av titalls medier utenfor byretten.
Ubåtkapteinen og oppfinneren Peter Madsen stilles i dag for retten i København, tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall.

Saken mot den 47-år gamle selvlærte ingeniøren innledes i tingretten i København klokka 9.30. Både Walls familie og et stort antall pressefolk vil være til stede under rettssaken.

Madsen (47) er tiltalt for både overlagt drap, likskjending og grove seksuelle overgrep.

Rettssaken er ventet å gi et klarere bilde av hva som skjedde etter at Kim Wall (30) gikk om bord på Madsens selvbygde ubåt i København 10. august for å lage en reportasje om den eksentriske oppfinneren. Dagen etter sank ubåten, og mens Madsen ble reddet opp i en annen båt, var Wall sporløst borte.

Senere ble kroppsdelene hennes funnet i sjøen utenfor København.

Obduksjonen har ikke kunnet påvise dødsårsaken, og noe motiv er heller ikke fastslått. Påtalemyndigheten mener at Madsen på forhånd hadde fantasert om å begå et slikt drap.

Selv avviser han at han hadde seksuell omgang med Wall, og han hevder også at hun døde som følge av en ulykke, og at han fikk panikk, parterte henne og kastet liket over bord.

Rettssaken er ventet å pågå fram til 25. april. Aktoratet har allerede meldt at det vil legge ned påstand om livsvarig fengsel, som i Danmark innebærer en gjennomsnittlig soningstid på 16 år.

VIDEO: Dette er Madsen-saken:

Populært