Meny

Mot karrierepunktum for Brandsdal

Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) bukker til konkurrentene Eirik Brandsdal (t.h.) og Alexander Bolsjunov (midten) over målstreken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Eirik Brandsdal (31) ville ikke si noe bestemt etter 2.-plassen i Drammen, men etter det NTB erfarer blir dette hans siste sesong som langrennsløper.

Den 31-årige sprinteren skal ha planer om å bli student.

Brandsdal har vunnet to ganger i Drammen tidligere, og onsdag var det bare Johannes Høsflot Klæbo som var bedre enn ham.

– Er denne 2.-plassen nok til at du tar en sesong til fram mot VM i Seefeld?

– Det er et godt spørsmål. Jeg er i tenkeboksen og må gjøre en ordentlig evaluering på det når sesongen er over, sa Brandsdal på NTBs spørsmål.

Han sier at han tenker mye rart for tiden, og at det ikke blir noen lett avgjørelse å ta.

Digger

Langrenn har vært en stor del av livet hans veldig lenge.

– Jeg digger slike dager som dette. Det veier tungt. Men jeg begynner å bli eldre i gamet, og sprint er slik at jeg ikke blir noe raskere med årene. Det merkes. Jeg må gjøre noen endringer om jeg skal være med å kjempe der jeg har lyst til å være. Jeg har ikke lyst til å ryke i kvartfinaler, jeg har lyst til å være der oppe, sa Brandsdal.

To ting må være på plass for at han skal fortsette på landslaget. Han har på ingen måte gått seg ut. Resultatene er gode nok til en ny landslagssesong om han selv vil.

– Jeg er nødt til å være 100 prosent dedikert og motivert om jeg skal takke ja til en plass. Jeg tenker ikke bare på meg selv. Det er mange flinke på vei opp som også fortjener en plass. Det må være helhjertet om det skal være noen fortsettelse, sa Kjelsås-løperen.

Klar over valget

Sprintlandslagstrener Arild Monsen er klar over Brandsdals grublerier.

– Vi har snakket om det, og det er greit det. Han er en klok ung mann. Vi er enige om at han får litt tid på seg. Det hjalp sikkert litt på i dag. Han har ikke gått seg ut av noe lag, men han må kjenne at motivasjonen er der. Han er litt skremt av nivået og hvor langt bak Johannes (Høsflot Klæbo) han enkelte ganger er. Du blir ikke raskere med årene, men jeg tror at noe kan gjøres med det ved hjelp av riktig teknikktrening, sa Arild Monsen.

De nye landslagene skal offentliggjøres i slutten av april, og før den tid må Eirik Brandsdal ha bestemt seg.

Om han ikke allerede har gjort det da, slik NTB mistenker.

(©NTB)

Populært