Meny

Britisk minister med uttalelse om giftangrep torsdag

Politiet har siden søndag holdt området rundt funnstedet i Salisbury i England avsperret. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Storbritannias innenriksminister Amber Rudd er ventet å komme med en uttalelse om giftangrepet på eksspionen Sergej Skripal og datteren Julia.

Rudd vil tale til Underhuset torsdag, melder det engelske nyhetsbyrået Press Association.

Onsdag kunngjorde britiske myndigheter at Skripal og datteren ble forsøkt drept med nervegift, men vil ikke si noe nærmere om hva slags gift det dreier seg om.

– Men siden vi har fastslått at det er en nervegift som er brukt, behandler vi dette som et drapsforsøk. Jeg kan bekrefte at de to personene som ble syke, var utplukket som mål for drapsforsøket, sa sjefen for politiets antiterrorgruppe, assisterende politikommissær Mark Rowley, onsdag kveld.

Hundrevis av etterforskere, rettsmedisinere og analytikere jobber med å etterforske saken.

Skripal og datteren behandles på sykehus, og tilstanden betegnes som kritisk. Det samme gjelder en politibetjent som forsøkte å hjelpe. To andre politibetjenter som var på stedet der de to ble funnet, ble behandlet på sykehus med symptomer som kløende øyne og tung pust, før de ble utskrevet.

Utenriksminister Boris Johnson har varslet et kraftfullt svar dersom en utenlandsk statsmakt kan knyttes til forgiftningen. Han mener saken ligner på forgiftningen av Aleksandr Litvinenko i 2006.

(©NTB)

Populært