Meny

Florida sier ja til ny våpenlov

Nylig fikk Floridas senatorer se bilder av alle som ble drept ved den siste skoleskytingen. Mandag stemte de over et lovforslag som skal hindre flere slike masseskytinger i fremtiden. Arkivfoto: Mark Wallheiser / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Florida har stemt ja til strengere regler for salg av gevær og til å la noen lærere bære våpen på skolen i delstaten. Kun guvernørens underskrift gjenstår.

Vedtaket er et resultat av at 17 mennesker ble drept på en skole i delstaten forrige måned.

Senatet stemte ja til forslaget mandag, mens Representantens hus gjorde det samme onsdag.

De mest radikale delene av forslaget ble fjernet i løpet av en debatt i senatet lørdag. Dermed blir det ikke noe av demokratenes ønske om å forby store magasiner eller halvautomatiske våpen av militær art, på folkemunne omtalt som angrepsvåpen. Ett av de mest populære av disse er AR-15, som har blitt brukt ved en rekke skoleskytinger, inkludert den i forrige måned.

Til flere demokraters fortvilelse ble punktet om å la skolekretsene bevæpne lærere som har fått militær opplæring, stående.

(©NTB)

Populært