Moi glimtet til med scoring og assist mot Manchester City

Mohamed Elyounoussi feiret målet sitt mot Manchester City i mesterligaen onsdag. Basel vant til slutt 2-1, men tapte 2-5 sammenlagt. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mohamed Elyounoussi scoret for Basel i den umulige bortekampen mot Manchester City. Nordmannens lag vant 2-1, men røk ut av mesterligaen med 2-5 sammenlagt.

– Vi er glade for seieren, selv om vi ikke er tilfredse med å ryke ut. Til sjuende og sist var det et stolt øyeblikk for klubben, sa Elyounoussi til UEFAs nettsider etter kampen.

Manchester City hadde solide 4-0 å gå på fra bortekampen i Sveits. Da Gabriel Jesus scoret i sin første kamp fra start i 2018 så alt veldig vanskelig ut for gjestene. Brasilianeren fikk stå umarkert på bakre stolpe etter at Leroy Sané og Bernardo hadde åpnet Basel-forsvaret fullstendig.

Basel skulle derimot vise seg å være svært så giftige på sine kontringer. Mohamed Elyounoussi fant nettmaskene etter 17 minutter. Det er ikke så veldig mange som har klart å score mot City denne sesongen.

Basel utnyttet en kontring der Blas Riveros fikk avslutte. Den dårlige klareringen havnet i beina på Elyounoussi inne i straffeområdet, og 23-åringen banket ballen i mål bak Claudio Bravo.

Burde doblet

Etter en drøy halv time ble den tidligere Sarpsborg- og Molde-spilleren spilt flott igjennom. Da han skulle skyte ble han forstyrret akkurat nok slik at han bommet. Litt mer kyniske spisser hadde nok gått over ende i stedet for å prøve en avslutning som Elyounoussi gjorde.

Pep Guardiola virket ikke særlig engasjert på benken der han fulgte kampen med sin gule sløyfe på brystet. Den politiske markeringen har det engelsk fotballforbundet (FA) reagerte på.

Det skjedde svært lite i starten av annen omgang, og ingen av lagene løsnet skudd mot mål de første 25 minuttene.

– Vi glemte å angripe etter pause. Vi må slå pasninger for å angripe, ikke bare sentre for å sentre. Noen av spillene var slitne, og nivået blir heller ikke det samme når du gjør endringer, forklarte City-manager Pep Guardiola overfor BT Sport.

Pasningslegger

Det var Basel som vartet opp med 2.-omgangens første skudd på mål etter 71 minutter. Moi fikk ballen på kanten, dro seg innover og spilte frekt tilbake til stopperen Michael Lang. Sistnevnte banket ballen overraskende i mål fra skrått hold.

Det var likevel tre mål opp for Mois tapre lagkamerater. Innbytter Brahim Diaz sto for Citys første avslutning på mål etter pause, men Basel-målvakten Tomás Vaclík reddet mesterlig.

Etter kampen var Elyounoussi fornøyd med sin egen innsats.

– Jeg prøver å gå ut og nyte det. Jeg vil hjelpe laget så mye som mulig. I dag hadde jeg en god kamp, og det er jeg veldig glad for, sa Moi.

Basel har gjort en sterk mesterligasesong. Sveitserne kan se tilbake på blant annet to seirer og to tap mot to av de rikeste lagene i Europa i form av Manchester United og Manchester City.

Med Citys avansement har to av fem engelske lag tatt seg videre til kvartfinalene. Liverpool klarte det tirsdag, mens Tottenham snublet mot Juventus. I neste uke skal Manchester United og Chelsea i aksjon mot henholdsvis Sevilla (0-0) og Barcelona (1-1).

– Jeg er glad for at vi er kvartfinalen. Det er fortsatt noe som er ganske nytt for oss, sa Guardiola.