Meny

Thommessen: – Sterkt beklagelig at jeg ikke var oppdatert

Stortingspresident Olemic Thommessen redegjør for budsjettsprekken i Stortingets byggeprosjekt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Stortingspresident Olemic Thommessen (H) sier det er sterkt beklagelig at han ikke var oppdatert da han i Stortinget 20. desember forsikret kostnadskontroll. 

Da månedsrapporten for Stortingets byggeprosjekt for oktober ble gjennomgått 7. desember, var budskapet ytterligere forverret økonomi og at det meste av reservene var brukt opp, sa Thommessen i sin redegjørelse for Stortinget tirsdag.

En ny oppdatering 19. desember ga beskjed om antatt økte kostnader og ytterligere usikkerhet, men i det møtet var ikke stortingspresidenten til stede.

– Da jeg 20. desember her i Stortinget ga uttrykk for at kostnadsrammen sto fast, var verken jeg eller andre i presidentskapet kjent med møtet dagen før. Det er sterkt beklagelig at den oppdaterte informasjonen ikke ble gitt til meg før dette innlegget ble holdt. Dette gjelder selv om det som fremgikk i november-rapporten var noe helt annet enn det som kom på bordet i begynnelsen av februar, sa Thommessen i redegjørelsen.

Han fortalte om hvordan byggeprosjektet i august identifiserte kostnadskutt på 75 millioner kroner, men disse reservene smuldret bort i løpet av høsten på grunn av stadig nye reviderte tegninger, et stort antall endringsvarsler i prosjektet og varsler om økt timetall.

En del av presidentskapets oppmerksomhet gjennom høsten var dessuten knyttet til søksmålet mot Multiconsult.

Thommessen sier at forholdet mellom presidentskapet og stortingsdirektøren må baseres på tillit, og at det er grunnen til at han ikke aktivt etterspurte mer informasjon, slik mange har stilt seg undrende til.

(©NTB)

Populært