Fem pågrepet i razzia mot pokerklubber i Oslo

Fem klubber ble stengt under razziaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Fem klubber ble stengt under razziaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

100 politifolk deltok torsdag kveld i en væpnet aksjon mot pokermiljøet i Oslo sentrum. Fem klubber ble stengt ned og fem personer ble pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

– Tre menn og en kvinne er siktet for brudd på lotteriloven. En av de fire, en mann, er også siktet for grov økonomisk kriminalitet sammen med ytterligere en kvinne. De to etterforskes av Øst politidistrikt, opplyser politiadvokat Philip Green til avisen.

Oslo-politiet har i lengre tid etterforsket klubber som tilbyr ulovlig pengespill på poker.

– Vi har hatt etterretning over tid og innsamlet informasjon om de aktuelle klubbene. Det er ikke spillerne som er i fokus her, men de som arrangerer eller medvirker til å arrangere ulovlig pokerspilling. Det er den organiserte virksomheten som er målet, sier Green til NTB.

Aksjonen skjer i samarbeid med Lotteritilsynet. I første omgang er det lotterilovens forbud mot organisert pengespill som benyttes for å slå til mot klubbene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Knyttes til kjente gjenger

Denne kriminaliteten strekker seg imidlertid mye lenger enn bruddene på lotteriloven, forklarer politiinspektør Tore Soldal, som leder oslopolitiets enhet sentrum til Aftenposten.

Deler av aksjonen er ledd i oslopolitiets arbeid for svekke kriminelle gjengmiljøer, blant annet beryktede Young Bloods på Holmlia, opplyser politikilder til avisen.

– Vi ser at tyngre kriminelle grupper tvinger eller tilbyr noen klubber å betale beskyttelsespenger. Men vi mener også at noen av disse kriminelle gjengene har tilknytninger opp mot eiersiden av klubbene, opplyser Stig Vasbø, leder av etterretningsseksjonen ved enhet sentrum.

– Døgnåpent

Overfor NTB vil ikke politiet kommentere hvilke gjenger som er involvert.

– Vi har hatt åpenlys informasjon om disse miljøene, blant andre fra Lotteritilsynet. Nå skal disse klubbene etterforskes, så får vi se på hva utfallet blir i etterkant, sier Green.

Flere av pokerklubbene har til tider holdt åpent 24 timer i døgnet. I tillegg til å drive med ulovlig pengespill, skal de ha servert alkohol og mat uten skjenke- eller serveringsbevilling.