Brøndby på tabelltopp

Brøndby vant torsdagens toppoppgjør i dansk superliga fotball med 1-0 borte mot Midtjylland og er dermed ny serieleder.

Gjestene vant en arbeidsseier i Herning, der Midtjylland måtte tåle sitt første hjemmetap for sesongen. Kasper Fisker scoret vinnermålet allerede i det 21. minutt, og siden forsvarte Brøndby seg med stor dyktighet.

Hany Mukhtar gjorde fint forarbeid før Fisker skrudde ballen i mål med venstrebeinet. Brøndby inntok tabelltoppen med like mange poeng, men bedre målforskjell enn Midtjylland.

Det er første gang på 12 år at Brøndby er på tabelltopp i superligaen så langt ute i sesongen.

Gustav Wikheim og hans lagkamerater i Midtjylland hadde problemer med å håndtere Brøndbys høye og aggressive press, og hjemmelaget skapte lite.

Midtjylland savner også sin storscorer Alexander Sørloth, som forsvant til Crystal Palace i vinterpausen.

Brøndby var nærmest scoring i annen omgang, men Mukhtars avslutning ti minutter før slutt ble glimrende reddet av Jesper Hansen.

Brøndby og Midtjylland er sju poeng foran tredjeplasserte Nordsjælland, som slo Silkeborg 3-1 med Ulrik Yttergård Jenssen og Mathias Rasmussen på banen.