Kolonne med nødhjelp framme i Afrin

Bildet viser et tyrkisk artilleriangrep mot kurdiske stillinger i Afrin 9. februar. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet viser et tyrkisk artilleriangrep mot kurdiske stillinger i Afrin 9. februar. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En lastebilkolonne med nødhjelp ankom torsdag den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin i Syria, som er under angrep fra tyrkiske styrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødhjelpen fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Syrias Røde Halvmåne er den første som når Afrin siden Tyrkia innledet en stor militæroffensiv mot enklaven 20. januar.

Samtidig med at de 29 lastebilene rullet inn i Afrin, falt tyrkiske artillerigranater ned i utkanten av byen, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Forsendelsen av 430 tonn med humanitærhjelp, blant annet mat, medisinske forsyninger og utstyr for vannrensing, nådde likevel sivilbefolkningen i byen, understreker ICRCs talskvinne i Syria, Ingy Sedki.

FNs sikkerhetsråd vedtok sist helg en resolusjon med krav om 30 dagers våpenhvile i Syria, men teksten gjør unntak for opprørere fra al-Qaida og Den islamske staten (IS), samt «individer, grupper, foretak og instanser» som kan knyttes til disse gruppene.

Tyrkia ser på den kurdiske YPG-militsen, som kontrollerer Afrin, som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner. Ledelsen i Ankara mener derfor å være i sin fulle rett til å fortsette angrepene mot den kurdiskkontrollerte enklaven tross våpenhvilen.