Meny

Amerikansk OL-sjef måtte gå

Scott Blackmun trakk seg onsdag som leder for USAs OL-komité i kjølvannet av kritikk om at han ikke grep inn i tide i overgrepssaken i turnmiljøet. Foto: Lee Jin-man, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scott Blackmun, direktør i USAs olympiske komité, trakk seg onsdag i kjølvannet av overgrepsskandalen i turnmiljøet.

Blackmun har måttet tåle flengende kritikk for sin og OL-komiteens håndtering av saken der tidligere turnlege Larry Nassar ble dømt for seksuelle overgrep mot flere hundre jenter og kvinner, mange av dem eliteturnere og OL-medaljevinnere.

60-årige Blackmun offentliggjorde dessuten nylig at han er rammet av prostatakreft.

– I lys av Scotts helsesituasjon er vi blitt enige om at det er i både hans og USOCs interesse at vi får en ny ledelse på plass så vi kan håndtere de viktige sakene som ligger foran oss, sa styreleder Larry Probst i en uttalelse.

Trenger våken ledelse

– OL-komiteen er på et kritisk punkt i sin historie. Det viktige arbeidet Scott har igangsatt må fortsettes, og i lys av Larry Nassars overgrep mot eliteturnere gjennom tiår krever det spesielt våken ledelse.

Styremedlem Susanne Lyons vil overta Blackmuns oppgaver mens det jaktes på en permanent etterfølger.

Mange krevde Blackmuns avgang fordi han ikke grep inn raskere og sterkere da opplysninger om Nassars overgrep begynte å nå USOC.

Manglende tillit

Offentlig har USOC forsvart Blackmuns håndtering av saken og sagt at det ikke ville treffes avgjørelser om hans framtid før resultatet av en intern gransking er klart.

Flere av overgrepsofrene, deriblant OL-vinnerne Aly Raisman og McKayla Maroney, har siden sagt at de ikke vil samarbeide med USOCs gransking fordi de verken stoler på OL-komiteen eller Blackmun.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært