PSG bekrefter: Neymar opereres i Brasil

Neymar ligger nede etter duellen som påførte ham brudd i foten og en ankelskade. Nå er det klart at han skal opereres. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix
Neymar ligger nede etter duellen som påførte ham brudd i foten og en ankelskade. Nå er det klart at han skal opereres. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neymar skal opereres i Brasil i slutten av uken, opplyste fotballstjernens klubb Paris Saint-Germain onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det avslutter flere dager med spekulasjoner og motstridende meldinger om skaden Neymar pådro seg i helgens seriekamp mot Marseille.

Det er påvist brist i et mellomfotsbein i tillegg til et overtråkk.

I dagene etter skaden spekulerte enkelte i at skaden kunne sette Neymar utenfor resten av sesongen, mens PSG-trener Unai Emery uttalte at han ikke hadde gitt opp håpet om å ha stjernen tilbake til neste ukes returkamp mot Real Madrid i mesterligaen.

Kontrabeskjed

Tirsdag sa spillerens far at skaden vil holde Neymar borte fra banen i seks til åtte uker, uavhengig av hvorvidt det blir operasjon eller ikke.

Emery avviste så sent som mandag blankt at det ville bli operasjon, men onsdag kom kontrabeskjeden.

– Etter en innledende behandlingstid på tre dager, i tråd med streng medisinsk protokoll, er en felles avgjørelse fattet av den medisinske staben i Paris Saint-Germain og Brasils landslag, skrev PSG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

PSG melder at avgjørelsen ble truffet i samråd med spilleren, og at operasjonen skal utføres av den brasilianske kirurgen Rodrigo Lasmar, men han skal assisteres av en av PSGs leger, professor Gerard Saillant.

Brasil-frykt

Neymar ble verdens dyreste fotballspiller da PSG i fjor sommer utløste hans utkjøpsklausul og betalte Barcelona 222 millioner euro.

I Brasil har Neymars skade fått enorm medieoppmerksomhet, og mange frykter at landslaget må greie seg uten ham i VM.

– Vi kan ha tapt VM sist søndag, sa radiokommentator Milton Neves onsdag.

I VM på hjemmebane i 2014 ble Neymar skadd i kvartfinalen. Uten ham tapte Brasil 1-7 for Tyskland i semifinalen og 0-3 for Nederland i bronsekampen.

Duellen med Marseille-spiller Bouna Sarr som førte til skaden er vist om og om igjen på brasiliansk TV i sakte film.