Meny

Milan til finale etter straffedrama

Alessio Romagnoli satte inn det siste straffesparket for Milan. Foto: Ettore Ferrari / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Milan og Juventus er finaleklare i den italienske cupen. Juventus tok seg av Atalanta i semifinalen, mens Milan måtte ha straffesparkkonkurranse mot Lazio.

Mest dramatikk ble det i onsdagens semifinaleretur mellom Milan og Lazio. Det første oppgjøret endte 0-0, og målløst var det også onsdag etter 120 spilte minutter.

I den påfølgende straffesparkkonkurransen bommet en rekke spillere. Etter ti straffer sto det 3-3, og til slutt sikret Milan finalebilletten med 5-4-seier.

Forsvarsspiller Alessio Romagnoli scoret det avgjørende målet da han satte inn Milans sjuende straffe.

Pjanic matchvinner

Et straffespark ble også avgjørende da Juventus sikret seg cupfinaleplass med 1-0-seier over Atalanta. Miralem Pjanic var sikker fra krittmerket.

Juventus, de siste sesongenes dominerende lag i italiensk fotball, vant også det første oppgjøret 1-0. Dermed ble Torino-klubben finaleklar med 2-0 sammenlagt. Juventus skal spille cupfinale for fjerde år på rad.

Onsdagens returkamp kunne samtidig fått en langt mer spennende avslutning enn den fikk. Drøyt midtveis i annen omgang fikk nemlig Atalanta en eventyrlig sjanse til å ta ledelsen.

Argentinske Alejandro Gómez ble sendt gjennom Juventus-forsvaret, samtidig som hjemmelagets keeper Gianluigi Buffon kom langt utenfor egen 16-meter i håp om å avskjære Atalanta-spissen. Gomez avsluttet forbi Buffon fra langt hold, men ballen smalt i stolpen.

I stedet for balanse i totalregnskapet tok Juventus ledelsen med kvarteret igjen å spille, etter Blaise Matuidi falt i en duell med Gianluca Mancini. Etter videogjennomgang fikk Juventus straffespark.

Dobbeltmester igjen?

Miralem Pjanic var sikker som banken og satte ballen midt i mål etter at Etrit Berisha hadde kastet seg til høyre. Den scoringen holdt lenge til å sikre avansementet til finalen i Roma 9. mai.

– Atalanta er et godt lag og kan skape problemer for hvem som helst, men vi oppnådde et av våre mål for sesongen og er fornøyd med det, sa Pjanic.

Juventus kan bli dobbeltmester for fjerde år på rad.

Onsdagens returkamp ble spilt i lett snøvær, tre dager etter at seriekampen mellom de samme lagene måtte utsettes etter kraftig snøvær i Torino.

Milan og Lazio møtes til kamp om den andre finalebilletten senere onsdag. Det første oppgjøret endte 0-0.

(©NTB)

Populært