Meny

Opposisjonen stopper «dødsgebyret»

Oslo 20180214. Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) forsvarte innføringen av gebyr på skifteattest i Stortingets spørretime nylig. Nå har opposisjonen gått sammen mot forslaget. Her er Listhaug sammen med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ryker på et nederlag i Stortinget om å innføre betaling for å få utstedt skifteattest – som enkelte i opposisjonen har omdøpt til «dødsgebyret».

Senterpartiet fikk med seg SV og KrF mot gebyret, og nå er det klart at også Arbeiderpartiet slutter seg til, ifølge Vårt Land.

– Arbeiderpartiet går inn for å skrote det såkalt «dødsgebyret» som regjeringa vil innføre, bekrefter partiets justispolitiske talskvinne, Lene Vågslid.

Senterpartiet, SV og KrF har tidligere argumentert med at gebyret treffer usosialt.

Gebyret ble presentert i budsjettavtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre, men gikk under radaren for flere partier. Sp har senere forklart det som en glipp at de ikke protesterte mot innføringen da budsjettet ble behandlet.

Gebyret på 1.130 kroner skulle etter planen innføres fra 1. juli i år. Staten ville ta inn om lag 40 millioner kroner i året på ordningen.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært