To Bendtner-mål da Rosenborg vant

Halvannen uke før seriestart avsluttet Rosenborg treningsoppholdet i Marbella med 3-1 over hviterussiske Dinamo Brest onsdag. Nicklas Bendtner scoret to mål.

Første omgang var preget av øsende regnvær, og Rosenborg fikk en dårlig start da Joel Femeyeh ga Dinamo ledelsen etter bare seks minutter.

Rosenborg utlignet i det 38. minutt. Anders Trondsen spilte vegg og kom til dødlinjen på høyresiden. Innlegget fant Bendtner, som scoret fra kort hold.

I annen omgang ble regnet erstattet av sjenerende vind, men Rosenborg avgjorde kampen med to vakre skudd. Det første sto Marius Lundemo for i det 78. minutt. Han hogg til etter at På André Hellands frispark traff en motspiller i feltet. Skuddet føk inn i krysset.

Fem minutter senere sto Bendtner for det RBKs nettsted beskriver som «fotballkunst». Utenfor kanten av 16-meteren siktet han seg inn og skrudde ballen inn i motsatt kryss.

Stabæk varmet også opp til seriestart med kamp i Marbella, og vendte til 2-1-seier over 1.-divisjonslaget Viking.

Mathias Bringaker ga Viking ledelsen snaut halvveis i første omgang, men Ohi Omoijuanfo utlignet i slutten av første omgang.

Et selvmål av en uheldig Markus Nakkim et kvarter ut i annen omgang avgjorde kampen i Stabæks favør. Franck Bolis innlegg traff Nakkim, og ballen gikk i en bue over keeper Iven Austbø.