Meny

Nye milepæler for LeBron James

LeBron James henter en retur for Cleveland Cavaliers i kampen mot Brooklyn Nets tirsdag. Han passerte flere milepæler i løpet av kampen. Foto: Tony Dejak, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
LeBron James nådde flere nye milepæler i sin strålende karriere da han førte Cleveland Cavaliers til 129-123-seier over Brooklyn Nets i NBA tirsdag.

Han scoret 31 poeng, hentet 12 returer og leverte 11 assist. Han noterte trippel-tosifret for 12. gang i sesongen og for 67. gang i karrieren, men ikke bare det. For første gang i sin karriere har 33-åringen trippel-tosifret i snitt gjennom en kalendermåned.

På 10 kamper i februar hadde «kong» James snitt på 27 poeng, 10,5 returer og 10,5 assist.

Den forrige med trippel-tosifret i snitt i en kalendermåned med minst ti kamper var legenden Wilt Chamberlain i 1968.

Oscar Robertson og Russell Westbrook er de to eneste andre i NBA-historien som har hatt trippel-tosifret i snitt i en kalendermåned med minst fem kamper.

– Å score har alltid kommet sist for meg. Jeg ser ikke på meg selv som en poengscorer, men å kunne basketballhistorien og vite at jeg kan levere trippel-tosifret i konkurranse med navn som Jason Kidd, Magic Johnson, Oscar Robertson og Russell Westbrook er kult. Det er veldig kult, sa James.

Det var mer som gjorde tirsdagen minneverdig for LeBron James. Han rundet 8000 assist i karrieren og er den eneste spiller som har minst 30.000 poeng, 8000 returer og 8000 assist.

Det var en spennende kamp mot Nets, som ble avgjort først da James og George Hill satte to straffer hver i de siste 16 sekundene.

Cavaliers løftet seg etter å ha byttet ut store deler av stallen rett før overgangsfristen i januar, og laget henger med i tetsjiktet i Eastern Conference.

(©NTB)

Populært