Meny

Tyrkia avfeier Afrin-kritikk fra Frankrike og USA

Tyrkia insisterer på at de fører krig mot terrorister i den kurdiskkontrollerte Afrin-enklaven i Syria og avviser kritikk fra Frankrike og USA som krever våpenhvile. Dette bildet ble tatt for en måned siden, rett etter at Tyrkia innledet sin offensiv. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia langer ut mot Frankrike og USA, som kritiserer landets krigføring mot kurdisk milits i Afrin i Syria.

FNs sikkerhetsråd vedtok lørdag en resolusjon med krav om 30 dagers våpenhvile i Syria, men gjorde unntak for opprørere fra al-Qaida og Den islamske staten (IS), samt «individer, grupper, foretak og instanser» som kan knyttes til disse gruppene.

Tyrkia ser på den kurdiske YPG-militsen, som kontrollerer Afrin, som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner. Ledelsen i Ankara mener derfor å være i sin fulle rett til å fortsette angrepene mot den kurdiskkontrollerte enklaven.

Uenig

Frankrikes president Emmanuel Macron er ikke enig og ga i en telefonsamtale med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan mandag klart uttrykk for at våpenhvilen også må gjelde i Afrin.

En talskvinne for amerikansk UD, Heather Nauert, understreket det samme.

– Tyrkia må mer enn gjerne gå tilbake og lese teksten i Sikkerhetsrådets resolusjon, og jeg foreslår at de gjør nettopp det, sa hun tidligere i uka.

– Feilinformerer

Tyrkisk UD reagerer skarpt på kritikken og anklager franske myndigheter for å feilinformere om hva som ble sagt under telefonsamtalen mellom Erdogan og Macron.

Afrin ble ikke nevnt under samtalen hevder de og anklager Frankrike for å feilinformere. Nauert får også sitt pass påskrevet og anklages for å komme med «grunnløse» påstander.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært