Hariri på nytt besøk i Saudi-Arabia

Libanons statsminister Saad Hariri har for andre gang på under fire måneder dratt til Saudi-Arabia. Foto: AP / NTB scanpix
Libanons statsminister Saad Hariri har for andre gang på under fire måneder dratt til Saudi-Arabia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Libanons statsminister Saad Hariri er på besøk hos Saudi-Arabias kong Salman. Forrige gang Hariri dro dit, kunngjorde statsministeren sin avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hariri og kong Salman diskuterte onsdag «bilaterale forhold og nylig utvikling i Libanon», heter det i en melding fra det saudiarabiske statlige nyhetsbyrået SPA. Byrået publiserte også bilder der de to håndhilser.

Senere onsdag skal Hariri ha samtaler med Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Besøket ble innledet onsdag, to dager etter at invitasjonen ble kunngjort.

Forrige gang Hariri dro til Saudi-Arabia, resulterte det 4. november i en bisarr vending der Hariri kunngjorde sin avgang som statsminister mens han fortsatt var i Saudi-Arabia. Det førte i sin tur til at Libanons president Michel Aoun anklaget Saudi-Arabia for å ha anholdt Hariri.

Saudi-Arabia avviste anklagen, men Hariris kunngjøring ble sett på som et trekk fra kongedømmets kronprins for å legge press på rivalen Iran og dets allierte i Midtøsten-regionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin avskjedstale 4. november langet Hariri, som er sunnimuslim, ut mot den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen og Iran, og anklaget dem for å destabilisere Midtøsten. Senere dro Hariri hjem til Libanon, og etter fransk mekling trakk han tilbake avgangen. Senere sa Hariri at han har oppnådd en avtale med de ulike partene i Libanon om å holde det lille landet utenfor regionale konflikter.

I et intervju med The Washington Post onsdag, sier kronprins Mohammed bin Salman at Hariri i dag «står i en bedre posisjon» i Libanon.