Meny

Hariri på nytt besøk i Saudi-Arabia

Libanons statsminister Saad Hariri har for andre gang på under fire måneder dratt til Saudi-Arabia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Libanons statsminister Saad Hariri er på besøk hos Saudi-Arabias kong Salman. Forrige gang Hariri dro dit, kunngjorde statsministeren sin avgang.

Hariri og kong Salman diskuterte onsdag «bilaterale forhold og nylig utvikling i Libanon», heter det i en melding fra det saudiarabiske statlige nyhetsbyrået SPA. Byrået publiserte også bilder der de to håndhilser.

Senere onsdag skal Hariri ha samtaler med Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Besøket ble innledet onsdag, to dager etter at invitasjonen ble kunngjort.

Forrige gang Hariri dro til Saudi-Arabia, resulterte det 4. november i en bisarr vending der Hariri kunngjorde sin avgang som statsminister mens han fortsatt var i Saudi-Arabia. Det førte i sin tur til at Libanons president Michel Aoun anklaget Saudi-Arabia for å ha anholdt Hariri.

Saudi-Arabia avviste anklagen, men Hariris kunngjøring ble sett på som et trekk fra kongedømmets kronprins for å legge press på rivalen Iran og dets allierte i Midtøsten-regionen.

I sin avskjedstale 4. november langet Hariri, som er sunnimuslim, ut mot den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen og Iran, og anklaget dem for å destabilisere Midtøsten. Senere dro Hariri hjem til Libanon, og etter fransk mekling trakk han tilbake avgangen. Senere sa Hariri at han har oppnådd en avtale med de ulike partene i Libanon om å holde det lille landet utenfor regionale konflikter.

I et intervju med The Washington Post onsdag, sier kronprins Mohammed bin Salman at Hariri i dag «står i en bedre posisjon» i Libanon.

(©NTB)

Populært