Meny

Ikke giftig røyk fra brann i Ålesund

Både en trafostasjon til Mørenett i Breivika og et næringsbygg på Blindheim i Ålesund står i brann onsdag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Røyken fra næringsbyggbrannen i Ålesund er ikke giftig, opplyser kommunen, etter at det først ble advart om giftig røykutvikling.

Bygget er evakuert etter en mulig eksplosjon i en strømtransformator. Det var kraftig røykutvikling på stedet og en transformatorstasjon sto i brann.

Ålesund kommune skriver på sin hjemmeside at det nå er trygt å ha åpne vinduer og at barn på skoler og i barnehager kan være ute.

Innbyggerne i området fra Spjelkavika til Blindheimsbreivika har fått en ny tekstmelding om at røyken fra Triangelgården ikke lenger representerer noen fare og at brannvesenet er inne i bygget og slukker.

Både en av Mørenetts transformatorstasjoner i Breivika og et næringsbygg på Blindheim sto i brann onsdag formiddag.

Brannen i trafostasjonen sørget for at store områder i byen var uten strøm. Ved middag meldte brannvesenet at det er usikkert når strømmen vil komme tilbake. Senere på dagen hadde enkelte bydeler elektrisitet, andre ikke.

– Det er brann og røykutvikling i stasjonen. Vi jobber med å få oversikt og finne ut omfanget av problemet før vi kobler strømmen på igjen, opplyser divisjonssjef Peter W. Kirkebø i Mørenett til Sunnmørsposten.

Veiene ble stengt ved Shell Vegsund og i Blindheimsbreivika for å unngå at publikum om inn i området. Politiet og kommunen ba også beboere i området nord for brannstedet om å stenge ventilasjon og lukke vinduer.

Den første meldingen om brann kom i 10.30-tiden. Kort tid etter meldte strømleverandøren Mørenett at hele Ålesund, Sula og Giske var strømløst.

(©NTB)

Populært