Ikke giftig røyk fra brann i Ålesund

Både en trafostasjon til Mørenett i Breivika og et næringsbygg på Blindheim i Ålesund står i brann onsdag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Både en trafostasjon til Mørenett i Breivika og et næringsbygg på Blindheim i Ålesund står i brann onsdag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Røyken fra næringsbyggbrannen i Ålesund er ikke giftig, opplyser kommunen, etter at det først ble advart om giftig røykutvikling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygget er evakuert etter en mulig eksplosjon i en strømtransformator. Det var kraftig røykutvikling på stedet og en transformatorstasjon sto i brann.

Ålesund kommune skriver på sin hjemmeside at det nå er trygt å ha åpne vinduer og at barn på skoler og i barnehager kan være ute.

Innbyggerne i området fra Spjelkavika til Blindheimsbreivika har fått en ny tekstmelding om at røyken fra Triangelgården ikke lenger representerer noen fare og at brannvesenet er inne i bygget og slukker.

Både en av Mørenetts transformatorstasjoner i Breivika og et næringsbygg på Blindheim sto i brann onsdag formiddag.

Brannen i trafostasjonen sørget for at store områder i byen var uten strøm. Ved middag meldte brannvesenet at det er usikkert når strømmen vil komme tilbake. Senere på dagen hadde enkelte bydeler elektrisitet, andre ikke.

– Det er brann og røykutvikling i stasjonen. Vi jobber med å få oversikt og finne ut omfanget av problemet før vi kobler strømmen på igjen, opplyser divisjonssjef Peter W. Kirkebø i Mørenett til Sunnmørsposten.

Veiene ble stengt ved Shell Vegsund og i Blindheimsbreivika for å unngå at publikum om inn i området. Politiet og kommunen ba også beboere i området nord for brannstedet om å stenge ventilasjon og lukke vinduer.

Den første meldingen om brann kom i 10.30-tiden. Kort tid etter meldte strømleverandøren Mørenett at hele Ålesund, Sula og Giske var strømløst.

Personvernpolicy