Meny

Lavrov: Syriske opprørere må handle for å sikre våpenhvilen

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, her avbildet under en pressekonferanse med sin franske motpart Jean-Yves Le Drian i Moskva tirsdag, mener Russland og det syriske regimet har gjort sitt. Opprørerne i Øst-Ghouta har nå ansvar for å følge opp våpenhvilen, mener han. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Russland og Syria har gjort sitt for å sikre våpenhvilen. Nå er det opp til opprørerne å sørge for evakuering og mottak av nødhjelp, sier Sergej Lavrov.

Opprørerne i enklaven Øst-Ghouta nær Damaskus er ansvarlig for å sikre at «den humanitære pausen» i området gir sivile et pusterom, uttalte den russiske utenriksministeren i et innlegg under FNs menneskerettsråds vårsesjon i Genève onsdag formiddag.

– Russland, sammen med den russiske regjeringen, har allerede kunngjort etableringen av humanitære korridorer i Øst-Ghouta. Nå er det opprørerne og deres støttespillere som må handle, militante som har forskanset seg der og som fortsetter å beskyte Damaskus, og som hindrer levering av nødhjelp og evakuering av dem som ønsker å forlate Øst-Ghouta, sa Lavrov.

(©NTB)

Populært