Stor økning i hytteutleie på fjellet

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utleie av feriehus eller hytte i Norge har økt kraftig de siste årene, ifølge nettmarkedsplassen Finn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge søkemotoren økte trafikk og brukere i feriehus- og hytter-kategorien med 50 prosent fra 2015 til 2017. Så langt i år har sammenligningstjenesten hatt en vekst på nærmere 50 prosent, hvorav fellesferiene er mest populære.

Aktivitetsferier i kombinasjon med fjell og ski er en gjenganger når man ser på feriehusstatistikken, og det er i påsken det er desidert størst trykk på leie av hytter og feriehus i fjellet.

Allerede i januar hadde en rekke av de mest populære ski- og fjelldestinasjonene begynt å bookes opp til påskedagene (skjærtorsdag – 2. påskedag).

Produktdirektør Eivind W. Christiansen i Finn reise sier det særlig er destinasjoner som er nær alpinanlegg som er mest ettertraktet.

– Tallene våre viser at Trysil, Hemsedal og Hafjell er de tre mest populære destinasjonene for leie av hytter og feriehus i påsken i år, etterfulgt av Geilo, Norefjell og Sjusjøen, sier han.

Ifølge Christiansen kan økt etterspørsel i leiemarkedet også ha sammenheng med at prisene på fjellhytter har økt betraktelig det siste året.