Arsenal vil ha hevn etter ydmykelsen på Wembley

Arsenals Aaron Ramsey (venstre) møter Manchester City og Ilkay Gündogan (høyre) til ny kamp torsdag. Foto: Tim Ireland / AP/ NTB scanpix.
Arsenals Aaron Ramsey (venstre) møter Manchester City og Ilkay Gündogan (høyre) til ny kamp torsdag. Foto: Tim Ireland / AP/ NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Arsenal fikk bank av Manchester City i søndagens ligacupfinale på Wembley. Torsdag er de ute etter hevn i egen storstue når lagene møtes i serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får Arsenal sin revansje, eller går det mot en ny runde med ydmykelse mot Pep Guardiolas menn? Det er spørsmålet når London-laget møter Manchester City for andre gang på fem dager torsdag.

Arsenal drar fordel av hjemmebane og trenger alle hjelpemidlene de kan få. Søndag fikk de buksevann av de lyseblå fra Manchester i kampen om årets første tittel. Torsdag står kampen om tre poeng.

Manchester City leder serien suverent, og det skiller hele 27 poeng ned til Arsenal på femteplass. The Gunners jakter på en topp fire-plassering, men selv avstanden opp dit begynner å bli avskrekkende. Det er ti poeng opp til Tottenham som for øyeblikket innehar fjerdeplassen.

Ikke råd til feil

Arsenal har med andre ord ikke råd til å gjøre de samme feilene som førte til baklengsmålene på Wembley.

– Når man taper og gjør feil, må man tåle å få kritikk, sa Wenger etter finaletapet søndag.

– Mår man taper 0-3 må man selvfølgelig forsvare seg bedre. I perioder forsvarte vi oss ganske godt, men plutselig forsvant noe av konsentrasjonen. Mot kvalitetslag får man svi får sånt, sa Wenger videre.

City-kaptein Vincent Kompany advarer sine lagkamerater mot å bli for selvsikre og minner om hva som skjedde i 2016. Da vant City ligacupfinalen mot Liverpool, men tapte mot samme lag tre dager senere i serien.

– Jeg vet at dersom jeg sto på andre banehalvdel til torsdag hadde jeg gjort alt i min makt for å spille mitt livs kamp, sier City-kapteinen som dermed ser for seg en tøff kamp i Nord-London.

– Vi må være oppmerksomme. Du får alltid en sjanse til revansje, og det er opp til oss at de ikke får det, sier Kompany til Manchester Evening News.

Uten Fernandinho

Citys defensive midtbanespiller Fernandinho ble skadd søndag og rekker ikke torsdagens oppgjør.

Arsenals midtbanespiller Aaron Ramsey gjentar Wengers ord om ikke å gjøre feil og sier de er klare for å gjøre en bedre innsats til torsdag.

– Manchester City er et kvalitetslag, de har åpnet opp så mange lag denne sesongen. De gjorde det ved et par anledninger mot oss i finalen, og de straffet oss hver gang, sier waliseren.

– Klart vi er skuffet. Det gikk ikke slik vi ønsket, men vi må reise oss og være klare for en ny kamp til torsdag.

Personvernpolicy