Meny

Gresk økonomiminister går av etter bostøtte-skandale

Statsminister Alexis Tsipras under en debatt i nasjonalforsamlingen forrige uke, der det ble besluttet at det skulle innledes en granskning av ti politikere som er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser fra legemiddelgiganten Novartis. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et velstående gresk politikerpar har forlatt regjeringen etter at det ble kjent at den ene har fått over 200.000 kroner i bostøtte de to siste årene.

– Statsminister Alexis Tsipras har akseptert at økonomiminister Dimitris Papadimitriou går av, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor tirsdag.

Bare timer tidligere fikk kona, statssekretær Rania Antonopoulos, sparken.

Papadimitriou har hatt ansvar for investeringssaker, mens Antonopoulos har hatt i oppgave å redusere den skyhøye arbeidsledigheten.

Paret jobbet som økonomer ved Levy Economics Institute ved bard College i New York før de tok permisjon for å delta i den greske regjeringen i 2015 og 2016.

Nylig ble det kjent at Antonopoulos har søkt om bostøtte på 1.000 euro (9.600 kroner) i måneden, til tross for solid inntekt og formue. Politikere som ikke har fast bopel i Aten, har rett til slik bostøtte, men reaksjonene har vært kraftige ettersom de har sittet i en regjering som har gjennomført omfattende inntekts- og trygdekutt for grekere flest.

Antonopoulos hadde i 2015 en årsinntekt på 675.000 kroner i tillegg til aksjer verdt drøyt 2,6 millioner kroner. Ektemannen hadde samme år en inntekt på 3,5 millioner kroner og aksjer verdt 21 millioner kroner.

Saken, som ble avslørt av avisen Eleftheros Typos i forrige uke, er pinlig for den venstreorienterte regjeringen, som har lovet å slå hardt ned på korrupsjon og frynsegoder for politikere og andre ansatte i statsapparatet.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært