Syrisk opposisjon kaller våpenhvilen et «kupp»

Øst-Ghouta er et område like utenfor Damaskus' østkant som består av byer, landsbyer og landbruksområder. Området kontrolleres av opprørere som siden 2013 har vært under beleiring av regimets styrker. Bildet viser bygninger som er blitt ødelagt i luftangrep. Foto: Ghouta Media Center / AP / NTB scanpix
Øst-Ghouta er et område like utenfor Damaskus' østkant som består av byer, landsbyer og landbruksområder. Området kontrolleres av opprørere som siden 2013 har vært under beleiring av regimets styrker. Bildet viser bygninger som er blitt ødelagt i luftangrep. Foto: Ghouta Media Center / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Syrisk opposisjon kaller Russlands kunngjøring om bare fem timers våpenhvile i Øst-Ghouta nær Damaskus «et kupp» mot FNs sikkerhetsråds resolusjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne såkalte humanitære våpenhvilen er et kupp mot den opprinnelige FN-resolusjonen som ble vedtatt lørdag. Russland ønsket aldri noen våpenhvile i Øst-Ghouta og dette kom klart fram, sier Ahmed Ramadan, en talsmann for den syriske opposisjonsalliansen SNC, til DPA.

– Russerne kom fram til denne ideen om våpenhvile for å lure verdenssamfunnet som bruker press mot Moskva og som har truet med å ty til andre virkemidler for å innføre våpenhvile i hele Syria, sier han.

Ramadan anklager også Russland for ikke å legge press på sin allierte, Syrias president Bashar al-Assad, i et forsøk på å stanse angrepene mot Øst-Ghouta.

Øst-Ghouta kontrolleres av opprørere og er under beleiring av Assads styrker.

I resolusjonen som ble vedtatt lørdag, het det at det skal innføres en 30 dager lang våpenhvile så snart som mulig. Russland kunngjorde mandag kveld at våpenhvilen skulle starte tirsdag morgen og at den skal vare i bare fem timer hver dag.

Personvernpolicy